Στις 27 οι υποθέσεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις-Καταχωρήθηκαν οι 14 στο Δικαστήριο

Η διερεύνηση των υποθέσεων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις συνεχίζεται από το ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας με γοργούς ρυθμούς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Λοχίας Ελένη Κωνσταντίνου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Κωνσταντίνου είπε ότι συνολικά 27 υποθέσεις διερευνήθηκαν ή διερευνώνται από την ειδική ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας, από τις οποίες 14 έχουν καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση, οκτώ βρίσκονται υπό διερεύνηση, εκ των οποίων η μία αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες όσον αφορά στον παραπέρα χειρισμό της.

«Οι υπόλοιπες διερευνώνται και εξακολουθούμε να συλλέγουμε μαρτυρίες και να λαμβάνονται καταθέσεις. Κάποιες από αυτές τις υποθέσεις, που είναι υπό διερεύνηση βρίσκονται προς το τέλος τους και αναμένεται να γίνει καταχώρησή τους. Άλλες πέντε υποθέσεις βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα και το κοινό καλείται να έχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και στους χειρισμούς που γίνονται και καλείται σε περίπτωση που περιπέσει στην αντίληψη του οτιδήποτε σχετικά με τέτοιες σοβαρές υποθέσεις να ενημερώνει την Αστυνομία άμεσα και να προβαίνει σε καταγγελίες, «οι οποίες, τονίζουμε ξανά ότι διερευνώνται με κάθε εμπιστευτικότητα και τυγχάνουν εμπιστευτικού χειρισμού από την ανακριτική ομάδα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό