Ανοίγει τον... χορό των καταθέσεων για το βίντεο του Al Jazeera ο Συλλούρης

Έφθασε η ώρα των πολυαναμενόμενων καταθέσεων των πρωταγωνιστών του βίντεο του Al Jazeera, το οποίο έφερε καταιγιστικές εξελίξεις στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις. 

Τον... χορό ανοίγει το μεσημέρι ο τέως πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος θα καταθέσει στις 14:30, ενώ στις 16:15 στο... συρτάκι θα συρθεί ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης. Οι δύο, μετά τα όσα είδαν των φως της δημοσιότητας υπέβαλαν την παραίτηση τους.  

Σε ότι αφορά τον τρίτο εμπλεκόμενο, δικηγόρο Ανδρέα Πιττάτζιη, ενώ ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει, αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από την Ερευνητική, προέκυψε προσωπικό κώλυμα.

Οι καταθέσεις Συλλούρη-Τζιοβάνη αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως από πλευράς του τέως προέδρου της Βουλής, αφού θα είναι η πρώτη φορά, μετά την παραίτηση του, που θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα τοποθετηθεί επί των όσων του καταλογίζονται αλλά και στα όσα φέρεται να αναφέρει στο βίντεο του Al Jazeera, στο οποίο υποσχόταν «πλήρη στήριξη» στον δημοσιογράφο, που παρίστανε εκπρόσωπο Κινέζου «επενδυτή», που προσπαθούσε να εξασφαλίσει πολιτογράφησή στον πελάτη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν ήθελε να παραιτηθεί ο Συλλούρης... Ο εξαναγκασμός, η δυσφορία και οι μπηχτές

Υπενθυμίζεται ότι μοναδική τοποθέτηση του Δημήτρη Συλλούρη, ήταν αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο του Al Jazeera, όταν συγκάλεσε δημοσιογραφική διάσκεψη, υποστηρίζοντας τότε, ότι είχε καταλάβει τις προθέσεις του εκπροσώπου του επενδυτή και κάλεσε τον Χριστάκη Τζιοβάνη να ενημερώσει τις Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αντίδραση του Al Jazeera μετά την παραίτηση Συλλούρη

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Χριστάκη Τζιοβάνη, ο οποίος αποσύρθηκε από το προσκήνιο. Πέραν από την επιστολή παραίτησής του, από τη θέση του βουλευτή, αλλά και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι τα αξιώματα δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός για τον ίδιο και πως ουδέποτε η παραμονή του σε θώκους υπήρξε εμμονή, δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια τοποθέτηση. Παράλληλα, ο κ. Τζιοβάνης, με την παραίτησή του, έθεσε ως προτεραιότητα να λάμψει η αλήθεια. 

Εν αντιθέσει με τους άλλους δύο, λαλίστατος ήταν ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στο βίντεο του Αl Jazeera, με επίκεντρο την ατάκα «Τhis is Cyprus», αρνείτο τα όσα του καταλογίζοντας, προβάλλοντας την θέση που είχε αντιληφθεί πως κάτι πήγαινε λάθος. Μάλιστα, τρεις μήνες αργότερα, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δικηγόρος δημοσίευσε συνομιλία με τον εκπρόσωπο του επενδυτή, η οποία δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας. 

Στην ανάρτησή του, ο κ. Πιττάτζιης έγραφε μεταξύ άλλων, «κράτησα για τρεις μήνες το στόμα μου κλειστό. Άφησα τα κοράκια του Al Jazeera να φαν και το τελευταίο κομμάτι σάρκας από πάνω μου και τη ψυχή μου. Έκαμνα υπομονή… Μάτωσα, εξευτελίστηκα, έκλαψα, προδόθηκα, διαπομπεύθηκα, ταπεινώθηκα, περιθωριοποιήθηκα, διερευνήθηκα, κτυπήθηκα. Έκαμνα υπομονή… Κάποιος φίλος έγραψε σε ένα άρθρο του για εμένα, ότι "στο τάφο του θα γράφει 25 χρόνια τίμιος και μετά δικηγόρος". Έκαμνα υπομονή… Όχι φίλε... στο τάφο μου θα γράφει “ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βόμβα από Πιττάτζιη, δημοσιεύει ηχογράφηση με Al Jazeera-«Έκαμνα υπομονή…»

Λίγες μέρες αργότερα, προχώρησε με νέα ανάρτηση στην οποία υποστήριζε ότι ο δημοσιογράφος, που παρίστανε τον εκπρόσωπο του επενδυτή, είχε πάει σε καμπαρέ και «αγόρασε» γυναίκα. Μια ανάρτηση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αφού πολίτες τον κατηγόρησαν ότι γνώριζε για υπόθεση εμπορίας προσώπων, αλλά δεν το κατήγγειλε.

Για την ανάρτηση, άρχισε έρευνες η Αστυνομία, ενώ ο δικηγόρος αναγκάστηκε να την αποσύρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξανά από κατάθεση ο Πιττάτζιης-Ζητούν εξηγήσεις για την εμπορία προσώπων οι Αρχές

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»