Αναζητεί στοιχεία για έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης για το κορωνοπάρτι η Αστυνομία

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου συνεχίζει  τις έρευνες για τον εντοπισμό όλων των νεαρών που συμμετείχαν σε πάρτι στην Ίνεια  και που επιτέθηκαν και κτύπησαν όργανα της τάξης. Για την υπόθεση τελούν υπό πενθήμερη κράτηση τέσσερα πρόσωπα, ηλικίας 27, 26, 25 και 47 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κραυγή απόγνωσης από αστυνομικούς για την επίθεση σε μέλη τους-«Οδηγούμαστε σε τέλμα»

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η υπόθεση  αφορά παράνομη συνάθροιση, οχλαγωγία, επίθεση και πρόκληση βαριάς και πραγματικής σωματικής βλάβης, παρεμπόδιση μελών της Αστυνομίας κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, κοινής επίθεσης, δημόσιας εξύβρισης, απειλής, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς και για αδικήματα που αφορούσαν τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο. Η Αστυνομία προς το παρόν στάδιο δεν έχει πλήρη στοιχεία για να προχωρήσει σε νέα εντάλματα σύλληψης. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία και με βάση τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία, ότι σε κοινό προαύλιο τριών οικιών σε περιοχή της Πάφου διεξαγόταν πάρτι με μεγάλο αριθμό ατόμων, περίπολα της Αστυνομίας, αποτελούμενα από δύο μέλη της Αστυνομίας, ένα μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα στέλεχος της Εθνικής Φρουράς, μετέβησαν στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΡΕ ΕΔΩ: Τέσσερις συλλήψεις για την επίθεση σε αστυνομικούς που πήγαν να διαλύσουν το κορωνοπάρτι

Κατά την άφιξη τους στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι 20 – 25 πρόσωπα διασκέδαζαν και αφού εντοπίστηκε η ιδιοκτήτρια των οικιών, της έγιναν συστάσεις για άμεση συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα και αποχώρηση των παρευρισκομένων. 

Ακολούθως, μετά την πάροδο μισής ώρας περίπου, τα περίπολα κλήθηκαν εκ νέου για να μεταβούν στο εν λόγω σημείο, αφού σύμφωνα με τη σχετική πληροφόρηση το πάρτι συνεχιζόταν. 

Κατά την άφιξη τους στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι παρέμειναν εκεί 47χρονη, καθώς και άλλα επτά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να επιτέθηκαν εναντίον των μελών των περιπόλων, να τους κτύπησαν, να τους εξύβρισαν και να τους απείλησαν. 

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τα δύο μέλη της Αστυνομίας και το μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και πήραν εξιτήριο.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας αστυφύλακας υπέστη κάταγμα αριστερού ώμου, ο δεύτερος αστυφύλακας υπέστη κάκωση κάτω χείλους, εκχύμωση τραχηλικής χώρας και εκχύμωση περιοφθαλμικής και το μέλος της Π.Υ. υπέστη εκδορά και εκχύμωση στο αριστερό βλέφαρο.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις, ενώ οι τέσσερις ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησής τους για πέντε μέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό