Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μεταφέρθηκε τον Μάιο η εκδίκαση υπόθεσης για παράβαση μέτρων από ιερέα και πιστούς

  25/04/2021 14:27
Μεταφέρθηκε τον Μάιο η εκδίκαση υπόθεσης για παράβαση μέτρων από ιερέα και πιστούς

Μεταφέρθηκε τον Μάιο η εκδίκαση υπόθεσης για παράβαση μέτρων από ιερέα και πιστούς

  25/04/2021 14:27

Για τον Μάιο μεταφέρεται η εκδίκαση δύο υποθέσεων, πιστών στη μία περίπτωση και ιερέα στην άλλη, οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν εξώδικα για παράβαση μέτρων κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος των πολιτών Νίκος Κληρίδης, η αρχική υπόθεση που αφορούσε ιερέα έχει οριστεί πλέον για τις 13 Μαΐου ενώ ακόμα μία υπόθεση που αφορά πιστούς έχει οριστεί για την 10η Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση του ιερέα είχε αρχίσει με αίτημα από πλευράς του κ. Κληρίδη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης όπως το Δικαστήριο ακούσει και εξετάσει ένσταση, προτού ο κατηγορούμενος κληθεί να απαντήσει στο κατηγορητήριο, εγείροντας ζήτημα εγκυρότητας των κατηγοριών στις οποίες στηρίζεται το κατηγορητήριο με το Δικαστήριο να του δίδει την άδεια.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος έθεσε θέματα μη νομιμότητας, αντισυνταγματικότητας αλλά και μη τήρησης της αρχής της αναλογικότητας και της ίσης μεταχείρισης των διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί.

Η υπόθεση είχε οριστεί για την 23η Απριλίου, για να ακούσει το Δικαστήριο την επιχειρηματολογία της Νομικής Υπηρεσίας. Ωστόσο, στο μεταξύ εξασφαλίστηκε από την πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής προνομιακό ένταλμα της φύσεως Certiorari και / ή Prohibition κατά της αρχικής απόφασης του Δικαστηρίου η οποία βασίστηκε σε συγκεκριμένο άρθρο της Ποινικής Δικονομίας.

Η υπόθεση ορίστηκε για την 13η Μαΐου οπότε θα αρχίσει εκ νέου η διαδικασία. Στο μεταξύ, η υπόθεση των πιστών έχει πάρει αναβολή για την 10η Μαΐου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας