Τετάρτη 19 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντά στα πυρά του ΑΚΕΛ η Γιολίτη-«Ουδέποτε το κόστος τέθηκε ως θέμα για προστασία θυμάτων βίας»

  21/04/2021 19:19
Απαντά στα πυρά του ΑΚΕΛ η Γιολίτη-«Ουδέποτε το κόστος τέθηκε ως θέμα για προστασία θυμάτων βίας»

Απαντά στα πυρά του ΑΚΕΛ η Γιολίτη-«Ουδέποτε το κόστος τέθηκε ως θέμα για προστασία θυμάτων βίας»

  21/04/2021 19:19

Ουδέποτε το κόστος τέθηκε ως θέμα για την προστασία των θυμάτων που υπόκεινται σε βία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, σε σχέση με όσα ανέφερε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά, για το νομοσχέδιο που ενσωματώνει τις πρόνοιες της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως "είναι αυτή η Κυβέρνηση που δημιούργησε το Σπίτι της Γυναίκας, είναι αυτή η Κυβέρνηση που δημιούργησε τις ειδικές ομάδες στην Αστυνομία για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, είναι αυτή η Κυβέρνηση που δημιούργησε τα ειδικά κλιμάκια στα ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας για τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης/ κακοποίησης, είναι αυτή η Κυβέρνηση που έφερε ενώπιον της Βουλής ολοκληρωμένο νομοσχέδιο, που ενσωματώνει τις πρόνοιες της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, ένα διαχρονικό αίτημα τόσο της κοινωνίας, όσο και των κομμάτων".

Προστίθεται πως η χρηματοοικονομική μελέτη καταδεικνύει ότι το κόστος για τη δημιουργία και λειτουργία του Συντονιστικού Φορέα και άλλων δράσεων όπως περιγράφονται στο νομοσχέδιο και απαιτούνται από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ανέρχεται γύρω στις 150 χιλιάδες ευρώ.  Άλλα κόστη, όπως αυτό που αναλήφθηκε για το Σπίτι της Γυναίκας, έχουν ήδη δαπανηθεί, αναφέρεται.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει πως "επειδή η κ. Κουκουμά επαναφέρει το θέμα των επιφυλάξεων που έθεσε η Κυπριακή Δημοκρατία από το 2018, έτος που τέθηκε σε ισχύ η Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, επαναλαμβάνεται πως για να αρθούν οι επιφυλάξεις θα πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία, δηλαδή να γίνει διαβούλευση από τους αρμόδιους φορείς, να ληφθεί απόφαση και να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο".

"Επί της ουσίας των επιφυλάξεων που θέτει η κ. Κουκουμά, επαναλαμβάνεται πως τόσο για το θέμα άδειας παραμονής των θυμάτων βίας, όσο και για το θέμα της κρατικής αποζημίωσης, τα θύματα καλύπτονται τόσο από το νέο νομοσχέδιο, όσο και από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο", προσθέτει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επισημαίνει πως "καλούνται οι βουλευτές, αύριο, να υπερψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο, καθώς η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία δεν αναγνωρίζει κομματικές ταυτότητες και σίγουρα θα πρέπει να μείνει εκτός προεκλογικών ή άλλων σκοπιμοτήτων". 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας