Οδηγούσαν μοτοσικλέτες που ήταν δηλωμένες ως ακινητοποιημένες

Υποθέσεις διάπραξης σωρείας τροχαίων αδικημάτων εναντίον τριών ατόμων, διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Αμμοχώστου, ύστερα από την χθεσινή κατακράτηση τριών μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας  το Τμήμα Τροχαίας Αμμοχώστου διενήργησαν χθες, Κυριακή, επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων και αντιμετώπισης φαινομένων νεανικής παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τα μέλη της Τροχαίας εντόπισαν σταθμευμένες σε δημόσιο μέρος στη περιοχή κοντά στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, οι οποίες δεν έφεραν πινακίδες με αριθμούς εγγραφής.

Από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε πως οι μοτοσικλέτες ήταν δηλωμένες στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως ακινητοποιημένες, ενώ λόγω μη ανανέωσης της άδειας κυκλοφορίας τους για περίοδο πέραν του ενός έτους, είχε διαγραφεί η εγγραφή τους στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε ότι οι υπεύθυνοι οδηγοί τους, οδήγησαν και στάθμευσαν τις τρεις μοτοσικλέτες στο σημείο όπου εντοπίστηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας, χωρίς να κατέχουν άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης, τα μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου προέβησαν σε 80 συνολικά καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας.

Μεταξύ άλλων, έγιναν 40 καταγγελίες για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας από οδηγούς οχημάτων και πέντε καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων.

Επίσης έξι οδηγοί καταγγέλθηκαν αφού τα οχήματα τους δεν είχαν άδεια κυκλοφορίας, ενώ τέσσερις οδηγοί καταγγέλθηκαν αφού τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν ήταν δηλωμένα ως ακινητοποιημένα.

Ακόμα ένας οδηγός καταγγέλθηκε αφού για το όχημα που οδηγούσε δεν υπήρχε σε ισχύ πιστοποιητικό καταλληλότητας – MOT, ενώ έγιναν και δύο καταγγελίες οδηγών, για οδήγηση αυτοκινήτου με φθαρμένα ελαστικά και για μεταφορά επικίνδυνου φορτίου κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκαν και παραβιάσεις των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Τα μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου προέβησαν συνολικά σε 18 καταγγελίες προσώπων, για παραβιάσεις των μέτρων προστασίας και των σχετικών διαταγμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»
Στο κελί οι δύο συλληφθέντες για την άφιξη 110 μεταναστών από τη Συρία
Νέα μαρτυρία για τον νεκρό στο Πασαλιμάνι-«Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Βιώσιμο ως το 2080 το ΤΚΑ-Πολιτική βούληση Κυβέρνησης για εξορθολογισμό επενδυτικής πολιτικής
Συνεδριάζει εκ νέου το Πολεμικό Υπουργικό του Ισραήλ και λαμβάνει αποφάσεις για τα αντίποινα στο Ιράν
Αναβολές με τη σέσουλα στην ΕΦ-Επιείκεια ΥΠΑΜ σε αθλητές, κάλεσμα Ελεγκτικής για επανεξέταση κριτηρίων
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Νωρίτερα η καταβολή Κοινωνικών Παροχών ενόψει Πάσχα-Όλες οι πληροφορίες