Κρίσιμα ο συνεπιβάτης του 30χρονου μοτοσικλετιστή που ξεψύχησε στην άσφαλτο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 34χρονος, που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα, που συγκρούστηκε με όχημα το απόγευμα της Δευτέρας, στη Λευκωσία, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 30χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δυο νεκροί στην άσφαλτο μέσα σε 24 ώρες-Ξεψύχησε 30χρονος μοτοσικλετιστής

Ο 34χρονος όπως διαφάνηκε από τις εξετάσεις που διενήργησαν οι Αρχές, ήταν το πρόσωπο που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα, ενώ το θύμα του τροχαίου δυστυχήματος, ήταν συνοδηγός.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, «γύρω στις 15:25 χθες το απόγευμα, στη λεωφόρο Διγενή Ακρίτα στη Λευκωσία, αυτοκίνητο που οδηγούσε 65χρονη, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συγκρούστηκε μετωπικά με μοτοσικλέτα που οδηγούσε 34χρονος, έχοντας ως συνεπιβάτη 30χρονο και οι δύο από τη Συρία». 

Από τη σύγκρουση, εξήγησε ο κ. Ανδρέου, «προκλήθηκε ο θάνατος του 30χρονου, ενώ ο 34χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».

Επισήμανε εξάλλου πως «το χθεσινό περιστατικό αποτελεί τη δεύτερη θανατηφόρα οδική σύγκρουση μέσα σε λίγες ώρες, μετά το θάνατο 19χρονου το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη Λευκωσία».

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, ενώ φως στα αίτια θανάτου του 30χρονου, θα ρίξει η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού.  

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, τόνισε εξάλλου πως «από την  αρχή του χρόνου, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμες τροχαίες συγκρούσεις, ενώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, δώδεκα συνάνθρωποί μας σκοτώθηκαν σε ισάριθμες τροχαίες συγκρούσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τη βιαιότητα της πρόσκρουσης έδειξε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Νικόλα

Είναι τραγικό, είπε ο κ. Ανδρέου, «ότι από τους πέντε νεκρούς φέτος, οι τέσσερις επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Γι’ αυτό, απευθύνoυμε ιδιαίτερη έκκληση στους φίλους μοτοσικλετιστές, να είναι προσεχτικοί και να φορούν πάντα προστατευτικό κράνος».

Απηύθυνε εξάλλου έκκληση στους υπόλοιπους οδηγούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους δικυκλιστές, όταν κινούνται στο δρόμο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τραγωδία στην άσφαλτο... Έσβησαν τα όνειρα του 19χρονου στρατιώτη Νικόλα

Τέλος, ανέφερε πως «ως Αστυνομία απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου να είναι πάντοτε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Η απρόσεκτη οδήγηση, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι από τις συχνότερες αιτίες τροχαίων δυστυχημάτων. Είναι κρίμα να χάνουμε ζωές στην άσφαλτο».

Δειτε Επισης

Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής