Mέλος εγκληματικής ομάδας o 33χρονος που εισήγαγε 27 κιλά κάνναβης στην Κύπρο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 33 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της ΥΚΑΝ σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εισαγωγής στην Κύπρο 27 περίπου κιλών κάνναβης.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Στέλιος Σεργίδης εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ «στα πλαίσια των ελέγχων που γίνονται από το Τμήμα Τελωνείων, σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ, στο αεροδρόμιο Λάρνακας για αποτροπή της εισαγωγής ναρκωτικών στην Κύπρο, διενεργήθηκε έρευνα στην αποσκευή άνδρα από την Ελλάδα, ηλικίας 33 ετών, ο οποίος έφτασε χθες βράδυ από την Αθήνα».

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της έρευνας λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν στην αποσκευή του 33χρονου, συνολικά 128 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν περίπου 215 γραμμάρια κάνναβης η κάθε μία. Συνολικά στην αποσκευή υπήρχαν 27 περίπου κιλά κάνναβη και ο άνδρας συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για υπόθεση εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφτασε από το εξωτερικό με 27 κιλά ναρκωτικά στις αποσκευές του (pic)

Σύμφωνα με τον κ. Σεργίδη «ο 33χρονος ανέφερε στους άνδρες της ΥΚΑΝ διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν.  Η ΥΚΑΝ θα εξετάσει κατά πόσον θα ζητηθεί βοήθεια από την Europol και την Interpol αναφορικά με το ταξίδι του από την Αθήνα στη Λάρνακα, ενώ θα αναζητηθούν τα πρόσωπα στην Ελλάδα που τον έχουν στρατολογήσει και του παρέδωσαν τα ναρκωτικά για να τα μεταφέρει στην Κύπρο καθώς και τους συνεργάτες του στο νησί».

Ακόμα συνέχισε «αρχικά φαίνεται ότι ο άνδρας είναι μέλος εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά στην Κύπρο, ενώ θα αναζητηθούν και οι τελικοί παραλήπτες των 27 κιλών κάνναβης. Επίσης η ΥΚΑΝ αναμένει και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων που θα διενεργηθούν».

Ο 33χρονος παρουσιάστηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης του για οκτώ ημέρες.  

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι Λειτουργοί του Τμήματος «εντόπισαν το βράδυ της Δευτέρας 12 Απριλίου, μετά από ακτινοδιαγνωστικό  έλεγχο αποσκευών, 27 κιλά κάνναβης μέσα σε βαλίτσα επιβάτη που έφτασε από την Αθήνα. Η ποσότητα κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων, ο επιβάτης συνελήφθη, ενώ τόσο ο ύποπτος όσο και τα ναρκωτικά παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συγκεκριμένη «υπόθεση αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα της άριστης συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Τμήματος Τελωνείων και της Αστυνομίας σε όλα τα επίπεδα, η οποία αποφέρει καρπούς και αναδεικνύει τον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζουν οι δύο Υπηρεσίες».   

 Σημειώνεται ότι την υπόθεση διερευνά το Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί