«Έριχνε της ππουνιές, την κτυπούσε σε τοίχους… Σταμάτησε όταν ικανοποιήθηκε»

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν όσα συνεχίζουν να εκτυλίσσονται πίσω από κλειστές πόρτες σε ολόκληρη την Κύπρο… Γυναίκες γίνονται έρμαια των αρρωστημένων ορέξεων ανδρών βασανιστών, που τις κακοποιούν βάναυσα.

Στην παλιά Λευκωσία τέτοιες υποθέσεις, τείνουν να γίνουν μάστιγα το τελευταίο διάστημα. Η Αστυνομία δέχεται περίπου δύο καταγγελίες την εβδομάδα για έμφυλη βία. Το Σαββατοκυρίακο που μας πέρασε δέχθηκε τρεις. Θύματα τρεις γυναίκες που ήρθαν στην Κύπρο για μια καλύτερη ζωή. Η μία μεταφέρθηκε σε καταφύγιο, οι άλλες δύο φοβούνται να μιλήσουν, επειδή εξαρτώνται οικονομικά από τους συντρόφους τους.

 

Μια φωτογραφία με κηλίδες αίματος στην εξωτερική πόρτα, τους τοίχους αλλά και το πάτωμα στο διάδρομο διαμερίσματος, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, έγινε η αιτία για να βγουν στο φως υποθέσεις βίας κατά γυναικών, που ταλανίζουν την περιοχή. Τρεις μέρες μετά, τα αδιάψευστα σημάδια κακοποίησης και βασανισμού της γυναίκας, που κατάγεται από τις Φιλιππίνες ήταν ακόμη εκεί.

«Έριχνεν της ππουνιές και είχε αίματα, την κτυπούσε σε τοίχους»

Ο REPORTER, βρέθηκε στην περιοχή και συνέλεξε μαρτυρίες από τους γείτονες, που ειδοποίησαν έντρομοι την Αστυνομία.

«Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή τη νύχτα», ανέφερε ο Αντώνης Κουππαρής, μέλος του Συνδέσμου Πεζόδρομων Παλιάς Λευκωσίας.

«Η κοπέλα μετακόμισε πρόσφατα στην περιοχή και πριν λίγες μέρες έκανε ένα πάρτι γενεθλίων για το μωρό της και πρόσφερε στους γείτονες γλυκά. Το παράξενο είναι ότι ο τύπος που την κτύπησε, ήταν μαζί της και φαίνονταν και οι δυο πολύ χαρούμενοι και συνδεδεμένοι. Δεν ξέρουμε πως έγινε αυτό το κακό και τι κρύβει ο καθένας πίσω από την πόρτα του σπιτιού του. Ήταν απαίσιο αυτό που έγινε. Έριχνε της ππουνιές και είχε αίματα, την κτυπούσε σε τοίχους και σε διάφορα πράγματα… Η κοπέλα δεν γλίτωσε, έφαε πολύ ξύλο και μετά όταν ο ίδιος ικανοποιήθηκε, σταμάτησε. Δεν τους διέκοψε κάποιος. Ήρθε Αστυνομία και ασθενοφόρο και την παρέλαβε. Ο κόσμος τα άκουγε αλλά φοβόταν να βγει έξω να δει τι έγινε…». 

Μια άλλη γυναίκα που διαμένει σε απόσταση αναπνοής από την οικία που έγινε το περιστατικό βίας ανέφερε πως «ο τόπος ήταν γεμάτος αίματα και την υπόθεση ανέλαβε την η Αστυνομία». Για συνηθισμένο φαινόμενο στην περιοχή, έκανε λόγο ιδιοκτήτης καταστήματος. 

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, είναι Τούρκος Κουρδικής καταγωγής αιτητής πολιτικού ασύλου, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία. Οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την επταήμερη κράτησή του. Η γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πλέον διαμένει σε καταφύγιο κακοποιημένων γυναικών.

Βασανιστής με παρελθόν

Σοβαρές είναι και οι άλλες δυο υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες στην Παλιά Λευκωσία. Στη μία μάλιστα ο δράστης, φέρεται να έχει  παρελθόν στις κακοποιήσεις γυναικών. 

«Ο συγκεκριμένος κτυπά συνεχώς τη γυναίκα του και αυτή δεν ξέρω το γιατί, δεν τον καταγγέλλει, φοβάται. Έγινε πάμπολλες φορές αυτό…», ανέφερε ο Ανδρέας Τσιάτσου, Κοινοτάρχης Φανερωμένης. «Είναι ένας Γεωργιανός που το κάνει συνέχεια. Η Αστυνομία το γνωρίζει, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει κάτι…», σημειώνει.

«Ο συγκεκριμένος κάνει παράξενες παρέες και τον σταμάτησαν από τη δουλειά. Έσπασε μια μέρα την πόρτα του σπιτιού, έκανε τη γυναίκα του άχρηστη και μετά έφυγε και πήγε και κτύπησε τη φιλενάδα του. Αυτό γινόταν συνέχεια και καμία δεν τον κατάγγελλε… Πάντα ειδοποιούμε την Αστυνομία εμείς…», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντώνης Κουππάρης. 

Η τρίτη καταγγελία που έγινε και πάλι από γείτονες, αφορά σε επίθεση εναντίον γυναίκας από Ελλαδίτη μόνιμο κάτοικο της περιοχής. Και αυτή η γυναίκα δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία. 

«Λένε ότι έπεσαν μόνες τους από το κρεβάτι»

Οι περίοικοι γίνονται συχνά μάρτυρες περιστατικών βίας κατά γυναικών. «Ήμουν μπροστά σε δυο περιστατικά και οι γυναίκες δεν θέλουν να καταγγείλουν τον άντρα τους κι ενώ είναι κτυπημένες, λένε ότι έπεσαν από το κρεβάτι μόνες τους και κτύπησαν», λέει ο κοινοτάρχης Φανερωμένης.

Ο κ. Τσιάτσου, ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να προστατευθούν αυτές οι γυναίκες. «Κάποια γραφεία και κάποιοι παράγοντες πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους για να μην γίνονται αυτά, γιατί θα ξεφύγει μετά η κατάσταση. Προσπαθούμε και εμείς να προστατέψουμε τους κατοίκους γιατί φοβούνται...».

Όπως είπε η κατάσταση στην περιοχή, με την παρουσία της Αστυνομίας έχει βελτιωθεί, αλλά υπάρχουν ακόμη σημεία που χρήζουν περισσότερης προσοχής. «Υπάρχουν σημεία σκοτεινά, που η Αστυνομία δεν μπορεί να τα ελέγξει και δεν φταίει. Εγώ είμαι κάτοικος Φανερωμένης είκοσι χρόνια. Θέλει βελτίωση η παλιά Λευκωσία. Δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα. Τώρα αν είναι Κύπριοι ή ξένοι δεν το ξέρω. Συχνάζουν σε σκοτεινά μέρη… Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να μπει περισσότερος φωτισμός…». 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 32χρονη που εργαζόταν παράνομα σε ξενοδοχείο με πλαστή ταυτότητα
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία
Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
Νέα αναβολή στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Πολυκάρπου
Μεταφέρθηκε στο λιμάνι Λάρνακας το πλοιάριο με τους 37 μετανάστες από τη Συρία-Εντοπίστηκε και δεύτερο
Αστυνομικός στη Λεμεσό έκανε σήμα σε οδηγό να σταματήσει και τον παρέσυρε με το όχημα του