Εργοτάξια οι δρόμοι-Οι εν εξελίξει εργασίες στο οδικό δίκτυο

Σε εξέλιξη βρίσκονται αρκετές εργασίες στο οδικό δίκτυο, με την Αστυνομία να εφιστά την προσοχή στο κοινό και να ζητά υπομονή από τους πολίτες, που διακινούνται στους συγκεκριμένους δρόμους.

Στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας-Παραλιμνίου, την περίοδο 02/04/2021 – 30/04/2021, μεταξύ των ωρών 08:00 – 14:30, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακων, θα διεξάγονται εργασίες κλαδέματος των δέντρων από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα του ερείσματος του αυτοκινητοδρόμου από τον κυκλικό κόμβο Αεροδρομίου Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και από τις δύο κατευθύνσεις εναλλάξ, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 300μ. ανά φορά.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Παραλιμνίου, την περίοδο 12/04/2021 – 27/04/2021, από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 15:00, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, θα διεξάγονται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος της εξόδου προς Πύλα (Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ μέχρι και την Λεωφόρο 1ης Απριλίου εντός της Κοινότητας), μήκους 3 χιλιομέτρων περίπου. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει η μία λωρίδα κυκλοφορίας στις πιο πάνω Λεωφόρους (100 μέτρα ανά φορά) και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται είτε στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση stop & go ή/και προσωρινών φώτων τροχαίας είτε σε παρόδους με κατάλληλη σηματοδότηση.

Στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Κοκκινοτριμιθιάς, στην έξοδο προς τον κυκλικό κόμβο Αρχαγγέλου, από τη Δευτέρα 22/3/2021 από τις 09:00 το πρωί μέχρι τη Δευτέρα 26/4/2021 και ώρα 18:00 το απόγευμα, θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής τοίχου αντιστήριξης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η έξοδος του αυτοκινητόδρομου από Λευκωσία προς τον Κυκλικό Κόμβο Αρχαγγέλου θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία. Κλειστή θα παραμείνει και η είσοδος της οδού Αγίου Γενναδίου προς τον Αυτοκινητόδρομο. Η τροχαία κίνηση προς τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού θα διεξάγεται δια μέσου των οδών Αγίου Γενναδίου και Αγίου Νεοφύτου.

Σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 μέχρι την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, από τις 8 το βράδυ της κάθε μέρας μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας, εκτός Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο αυτοκινητόδρομος από τον Κυκλικό Κόμβο Λατσιών μέχρι την έξοδο της Βιομηχανικής Περιοχής Ιδαλίου - Τσερίου θα είναι κλειστός και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται από τον Κυκλικό Κόμβο Λατσιών προς τον Παλαιό Δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας.

Σε τμήματα στους αυτοκινητοδρόμους Λευκωσίας-Λεμεσού, Λευκωσίας–Λάρνακας και Λευκωσίας–Κοκκινοτριμιθιάς, από τη Δευτέρα 18/01/2021 μέχρι το τέλος Μαΐου 2021, από τις 8:00 το βράδυ της κάθε μέρας μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, εκτός Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών τμήματα των αυτοκινητοδρόμων σε μήκος περίπου 1000 μέτρων θα είναι κλειστά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα, όπου η κυκλοφορία θα είναι αμφίδρομη.

Στον παρακαμπτήριο δρόμο Γερμασόγειας, συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου. Την περίοδο 8 Μαρτίου 2021 μέχρι 19 Ιουλίου 2021, τμήμα της οδού Ψαρών, στη συμβολή της με την οδό Αγίου Γεωργίου θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Αγίας Παρασκευής και Ισαβέλλας και παραπλήσιους δρόμους. Παράλληλα, την περίοδο 8 Μαρτίου 2021 μέχρι 26 Μαΐου 2021, τμήμα της οδού Τηλλυρίας, από τη συμβολή της με την οδό Πάρου μέχρι την οδό Απολλωνίας και τμήμα της οδού Απολλωνίας μέχρι την οδό Δαιδάλου θα είναι κλειστά για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Αγίας Παρασκευής και Ποταμιάς και παραπλήσιους δρόμους.

Στην πόλη Λευκωσίας, από τις 27/02/2021 και για διάρκεια τριών μηνών, τα φώτα τροχαίας της διασταύρωσης της λεωφόρου Μακαρίου, με την οδό Εθνικής Φρουράς, παρά το ξενοδοχείο Landmark (πρώην Χίλτον), μετακινούνται νοτιότερα κατά 15 μέτρα για να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής στην οδό Εθνικής Φρουράς. Συγκεκριμένα, η σύνδεση μεταξύ λεωφόρου Μακαρίου και λεωφόρου Καλλιπόλεως θα διενεργείται εξολοκλήρου μέσω της προσωρινής παράκαμψης της οδού Εθνικής Φρουράς. Σημειώνεται ότι, για οχήματα που κινούνται από Λεμεσό προς Λευκωσία, η διέλευση προς την οδό Χαλκοκονδύλη θα πρέπει να γίνεται διαμέσου της οδού Φιλήμονος, ενώ η δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Εθνικής Φρουράς θα διεξάγεται κανονικά.

Στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη, την Τρίτη 13/4/2021, την Πέμπτη 15/4/2021 και το Σάββατο 17/4/2021, μεταξύ των ωρών 06:00 – 15:00, θα διεξάγονται εργασίες γα ανέγερση κτιρίου. Κατά τη διάρκεια τους οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Θεμιστοκλή Δέρβη με κατεύθυνση από τα Φώτα Τροχαίας Γαβριηλίδη προς Λευκωσία μεταξύ των παρόδων Νικοκρέοντος και Τεύκρου θα είναι κλειστές και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη μία λωρίδα της αντίθετης κατεύθυνσης.

Στην Κοκκινοτριμιθιά, την Τρίτη 30 Μαρτίου, 2021 και για περίοδο τριών εβδομάδων, η αριστερή λωρίδα στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου με κατεύθυνση από Κοκκινοτριμιθιά προς τον κυκλικό κόμβο Ξενόπουλου, θα είναι κλειστή λόγω εργασιών στο έρεισμα του δρόμου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα υπάρξει η κατάλληλη προσωρινή σήμανση, ούτως ώστε να χρησιμοποιείται με ασφάλεια μόνο η δεξιά λωρίδα.

Στην Αραδίππου, την περίοδο 2/4/2021 – 30/4/2021, μεταξύ των ωρών 08:00 – 14:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, σε τμήματα των λεωφόρων Ελευθερίας, Αυστραλίας, Ακροπόλεως, Γρίβα Διγενή και Σπύρου Κυπριανού, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του πρασίνου των κεντρικών νησίδων, από τον Δήμο Αραδίππου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη της νησίδας λωρίδα κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις για μήκος 100-200μ. περίπου κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, από τη Δευτέρα 15/3/2021 μέχρι και την Παρασκευή 16/4/2021 εκτός Κυριακής μεταξύ των ωρών 7:30π.μ. και 6:30μ.μ., τμήματα των δρόμων Παραλίμνι–Σωτήρα, Παραλίμνι–Πρωταρά και Πρωταρά-Παραλίμνι θα παραμένουν κλειστά για την τροχαία κίνηση λόγω οδικών έργων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων και σε ορισμένα τμήματα στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση συστήματος «stop-and-go».

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 06/04/2021 – 25/05/2021, μεταξύ των ωρών 7:00π.μ. και 4:00μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού, από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας  κυκλοφορίας, του παλιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού, από τη «Δεξαμενή Σταυροβουνίου» μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 1200 μέτρα, περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Στον δρόμο Αθηένου-Αβδελλερό, την περίοδο 07/04/2021 – 29/04/2021, από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 3:00μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής δεξιόστροφης λωρίδας σε τμήμα του δρόμου μήκους 200m περίπου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου θα κλείνει τμηματικά (100 μέτρα ανά φορά) και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση stop&go ή/και προσωρινών φώτων τροχαίας.

Στην επαρχία Πάφου, ο δρόμος Τίμη-Αξύλου, τη Δευτέρα 12 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 16 Απριλίου, 2021 από τις 07:00 μέχρι τις 15:30, θα είναι κλειστός λόγω εργασιών διαπλάτυνσης οδοστρώματος. Οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν τον δρόμο προς Νατά, από τη διασταύρωση με τον δρόμο Αγία Βαρβάρα – Παναγιά.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 32χρονη που εργαζόταν παράνομα σε ξενοδοχείο με πλαστή ταυτότητα
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία
Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
Νέα αναβολή στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Πολυκάρπου
Μεταφέρθηκε στο λιμάνι Λάρνακας το πλοιάριο με τους 37 μετανάστες από τη Συρία-Εντοπίστηκε και δεύτερο
Αστυνομικός στη Λεμεσό έκανε σήμα σε οδηγό να σταματήσει και τον παρέσυρε με το όχημα του