Άνοιξαν οι ουρανοί-Χαλαζόπτωση και έντονες βροχές στον αυτοκινητόδρομο (pics&vid)

Πολλά προβλήματα, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που παρατηρούνται από το πρωί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, λόγω έντονης βροχόπτωσης καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα και να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Εξάλλου, λόγω έντονης χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε νωρίτερα, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού είχαν προκληθεί και δύο οδικές συγκρούσεις, χωρίς κανένα σοβαρό τραυματισμό. Ωστόσο, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς ένα από τα εμπλεκόμενα οχήματα είχε ακινητοποιηθεί στη μέση του δρόμου.

  

  

  

  

  

  

Μόνο με αλυσίδες στο Τρόοδος

Την ίδια ώρα, οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος έχουν καταστεί επικίνδυνοι και ολισθηροί, λόγω της χιονόπτωσης που παρατηρείται στην περιοχή, από νωρίς το πρωί. Συγκεκριμένα, η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών-Τροόδους, Καρβουνά-Τροόδους, Προδρόμου-Τροόδους) εξακολουθούν να είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, σταδιακή υποχώρηση της οποίας αναμένεται τη Δευτέρα.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά και πιθανό στα χαμηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα, ενώ στις περιοχές των καταιγίδων δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Σταδιακά τα φαινόμενα εξασθενούν και ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κυματώδης.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ αλλά αρχικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά, ταραγμένη στα βόρεια και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι ταραγμένη. Το απόγευμα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά και μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης τους δελτίου, ήταν 11 εκατοστά.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό