Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν αποδέχεται συμβιβασμούς στα θέματα ασφάλειας στη λειτουργία της Μονάδας Πτητικών Μέσων η ΑΣΔΥΚ

  10/04/2021 12:16
Δεν αποδέχεται συμβιβασμούς στα θέματα ασφάλειας στη λειτουργία της Μονάδας Πτητικών Μέσων η ΑΣΔΥΚ

Δεν αποδέχεται συμβιβασμούς στα θέματα ασφάλειας στη λειτουργία της Μονάδας Πτητικών Μέσων η ΑΣΔΥΚ

  10/04/2021 12:16

Δεν αποδέχεται συμβιβασμούς για θέματα ασφάλειας στη λειτουργία της Μονάδας Πτητικών Μέσων (ΜΠΜ) ξεκαθάρισε χθες στον Διευθυντή του Τμήματος Δασών το Κλαδικό Συμβούλιο του Τμήματος Δασών της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου – ΑΣΔΥΚ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το Κλαδικό Συμβούλιο του Τμήματος Δασών της ΑΣΔΥΚ ανέφερε ότι κατά τη συνάντησή με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε διαβήματα για την εξασφάλιση των προσθέτων κονδυλίων, πριν την έναρξη της θερινής περιόδου πυροπροστασίας, για να σημειώσει ότι σε αντίθετη περίπτωση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προστατεύσει το προσωπικό της ΜΠΜ του Τμήματος Δασών.

Εξάλλου, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό του Τμήματος Δασών όπως η υποστελέχωση του Τμήματος Δασών, η ανέλιξη του προσωπικού, η ίση μεταχείριση εργαζομένων αορίστου και ορισμένου χρόνου εργασίας και κατ’ επέκταση η μονιμοποίηση τους και τα θέματα ασφάλειας στη λειτουργία της Μονάδας Πτητικών Μέσων (ΜΠΜ) όπως αυτά αποτυπώνονται στην «έκθεση πτητικής λειτουργίας και αξιοπλοΐας» που εκκρεμούν από τον Οκτώβριο του 2018.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών σημείωσε πως για τα πρώτα τρία θέματα υποβλήθηκαν προτάσεις προς το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ενώ τόνισε πως όλες οι προτάσεις αντιμετωπίστηκαν θετικά από το Υπουργείο και διαβιβάστηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών για απόψεις.

Σε συνάφεια το θέμα της ασφάλειας και λειτουργίας της Μονάδας Πτητικών Μέσων, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών ανέφερε πως αναμένεται η έγκριση €20 εκατομμυρίων ευρώ μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της Οικονομίας της ΕΕ προς ικανοποίηση των πολλών αναγκών για τη δασική προστασία. Δαπάνες οι οποίες, όμως, δεν είναι αρκετές.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας