Λουκέτο σε καφετέρια που παραβίασε όλα τα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας

Διάταγμα προσωρινής αναστολής λειτουργίας υποστατικού εξέδωσε η Αστυνομία στην Πάφο, αφού ο ιδιοκτήτης παραβίασε όλα τα μέτρα που προνοούνται στα διατάγματα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για καφετέρια στην Πάφο, η οποία σε δύο τραπέζια είχε περισσότερους πελάτες, από ό,τι επιτρέπονται. Δηλαδή, στο ένα τραπέζι εντοπίστηκαν 15 πελάτες αντί 8 και στο άλλο τραπέζι εντοπίστηκαν 9 πελάτες αντί 8. Παράλληλα, φαίνεται ότι δεν τηρούνταν οι αποστάσεις εντός του υποστατικού, σέρβιρε πελάτες που είχαν καθίσει στο εσωτερικό χώρο, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν είχε εξασφαλίσει αρνητικό rapid test. Το εν λόγω υποστατικό, μάλιστα, λειτουργούσε χωρίς άδεια, ενώ είχε καταγγελθεί και άλλες φορές.

Παράλληλα, στην Πάφο καταγγέλθηκαν άλλα τρία εστιατόρια, που δεν τηρούσαν τα μέτρα και οι ιδιοκτήτες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου. Στο Δικαστήριο οδηγείται και ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στην Λευκωσία, που είχε θαμώνες σε κλειστό χώρο, ενώ καταγγέλθηκαν άλλα τέσσερα υποστατικά για τον ίδιο λόγο στην πρωτεύουσα. Η Αστυνομία εξέδωσε στα τρία εξώδικο πρόστιμο 500 ευρώ και στο ένα πρόστιμο 750 ευρώ. Εξώδικα πρόστιμα 1,500 ευρώ εκδόθηκαν και σε άλλα δύο υποστατικά, το ένα στην Λεμεσό και το άλλο στην Λάρνακα, που δεν τηρούσαν τα μέτρα, ενώ τις καταγγελίες κλείνει καφετέρια στην περιοχή Μόρφου, που λειτουργούσε ενώ έπρεπε να είναι κλειστή. Η Αστυνομία εξέδωσε πρόστιμο 500 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής, μέχρι τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου, η Αστυνομία προέβη σε 10,588 ελέγχους και καταγγέλθηκαν 168 πολίτες. Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1,674 έλεγχοι και προέκυψαν 29 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 3,147 έλεγχοι και προέκυψαν 87 καταγγελίες πολιτών και στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 1,238 έλεγχοι και προέκυψαν 14 καταγγελίες πολιτών.

Στην Λάρνακα καταγγέλθηκαν 17 πολίτες από συνολικά 1,135 ελέγχους, στην Αμμόχωστο καταγγέλθηκαν 16 πολίτες από 1,609 ελέγχους και στην περιοχή της Μόρφου καταγγέλθηκαν 2 πολίτες από 692 ελέγχους. Εξάλλου, σε δύο καταγγελίες προέβη και η Τροχαία Αρχηγείου, που πραγματοποίησε 991 ελέγχους. Καμία καταγγελία δεν προέκυψε από τους 13 και 89 ελέγχους που πραγματοποίησαν ΜΜΑΔ και Λιμενική αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις