Τετάρτη 12 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Περισσότεροι από τους μισούς δεν πλήρωσαν τα πρόστιμα-Έσπασε τα κοντέρ η Λεμεσός

  26/03/2021 14:42
Περισσότεροι από τους μισούς δεν πλήρωσαν τα πρόστιμα-Έσπασε τα κοντέρ η Λεμεσός

Περισσότεροι από τους μισούς δεν πλήρωσαν τα πρόστιμα-Έσπασε τα κοντέρ η Λεμεσός

  26/03/2021 14:42

Μετά και από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της πανδημίας που ταλανίζει τον τόπο μας αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα, τα κρούσματα απειθαρχίας από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα, καταδεικνύουν και τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς τα πρόστιμα που εκδόθηκαν είναι χιλιάδες και τα ποσά που πρόκειται να πληρωθούν είναι εκατομμύρια. Σε μια επίπονη προσπάθεια που γίνεται για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας που παραβίασαν τα μέτρα και τα πρωτόκολλα, με την Αστυνομία να προχωρεί στην καταγγελία τους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Αστυνομία, μέχρι σήμερα εκδόθηκαν συνολικά 27.909 πρόστιμα, από τα οποία πληρώθηκαν τα 11.740, δηλαδή το 42%, ενώ δεν πληρώθηκαν τα 16.169, δηλαδή το 58%. Να σημειωθεί επίσης, ότι από το σύνολο των 16.169 εξωδίκων που δεν έχουν πληρωθεί, για τα 3,613 δεν έχουν παρέλθει οι 15 ή οι 30 μέρες από την ημερομηνία έκδοσής τους. Μέχρι 15 μέρες καταβάλλεται το ποσό που αναγράφεται στο εξώδικο ή μετά τις 15 μέρες μέχρι και την 30η υπάρχει επιβάρυνση 50% στο ποσό. 

Την ίδια ώρα που η Λεμεσός βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο λόγω επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων και το εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας καταγράφει αύξηση στη συγκεκριμένη πόλη και από την αρχή της πανδημίας μάλιστα βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεχής έξαρσης κρουσμάτων, οι καταγγελίες που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα, έρχονται να επιβεβαιώσουν και το μέγεθος του προβλήματος με την απειθαρχία των πολιτών. 

Όπως διακρίνεται με ευκολία από τον πίνακα των καταγγελιών, τα περισσότερα πρόστιμα εκδόθηκαν στη Λεμεσό, με τον αριθμό των προστίμων να φθάνει τα 8821. Δηλαδή ένα στα τρία πρόστιμα συνολικά, είναι για τη Λεμεσό. Στη Λευκωσία οι καταγγελίες έφθασαν τις 6551, στη Λάρνακα τις 4403, στην Πάφο τις 3449 και στη Μόρφου τις 538. 

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τα περισσότερα εξώδικα αφορούν καταγγελίες πολιτών, κυρίως για τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας, διακινήσεις χωρίς αποστολή sms ή χωρίς τις σχετικές βεβαιώσεις και διακινήσεις μετά τις ώρες απαγόρευσης, σύμφωνα με τα διατάγματα. 

​Ταυτόχρονα, από τις χιλιάδες καταγγελίες που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες από την αρχή της πανδημίας, οι 934 αφορούσαν υποστατικά που δεν τηρούσαν τα μέτρα, ενώ τα 111 πρόστιμα από αυτά που εκδόθηκαν σε υποστατικά, ήταν για δεύτερη φορά, που συνέχιζαν να μην τηρούν τα μέτρα και τα πρωτόκολλα. 

Με ένα απλό μαθηματικό υπολογισμό τα πρόστιμα που έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής, ξεπέρασαν το ενάμιση εκατομμύριο (υπολογίζοντας και αρχικά πρόστιμα που ήταν 150 ευρώ εκάστος), ενώ αναμένονται επίσης αρκετά εκατομμύρια από τα μη πληρωθέντα. 

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι η ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος, οδηγεί αρκετούς στην παραβίαση των μέτρων του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, κάτι που άλλωστε παραδέχθηκαν και οι ειδικοί, γι' αυτό και υπήρξαν οι μερικές χαλαρώσεις το τελευταίο διάστημα που διανύουμε. Ως εκ τούτου, τα χιλιάδες πρόστιμα και η πρώτη θέση στην οποία φιγουράρει η Λεμεσός, με τον μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών, κτυπούν ξανά το καμπανάκι και αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε ξανά σε οριακό σημείο, για να ξεφύγει η κατάσταση και να βρεθεί σε κίνδυνο το σύστημα υγείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας