BINTEO: Έστησαν γλέντι σε ταβέρνα, έκαναν live και κορόιδευαν

Την ώρα που καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού και την ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι βεβαρημένη, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, κάποιοι, συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα και να επιδεικνύουν τεράστια ανευθυνότητα, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Στη Λεμεσό, τα κρούσματα έχουν χτυπήσει κόκκινο, ενώ είναι η επαρχία που αποτελεί την κύρια πηγή νοσηλειών, ωστόσο, για κάποιους αυτή η κατάσταση δεν θεωρείται, δυστυχώς, σημαντική, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να μην τηρούν τα μέτρα που προβλέπονται.

Ήδη, από την αρχή της εβδομάδας, η Κυβέρνηση, αναλογιζόμενη την κόπωση του κόσμου έδωσε χαλαρώσεις, ανοίγοντας χώρους εστίασης, όμως μερίδα πολιτών και ιδιοκτητών των κέντρων, παραβιάζουν σωρηδόν τα μέτρα, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρη την κοινωνία.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται πολίτες να χορεύουν και να τραγουδούν σε ταβέρνα της Λεμεσού.

Πελάτες του εστιατορίου, μεταξύ των οποίων και γνωστό πρόσωπο, έκαναν live μετάδοση το γλέντι τους και μάλιστα σε λεζάντες, κάτω από τα βίντεο τους, έγραψαν χλευαστικά «λίγο λίκνισμα, ψιλολίκνισμα, ξέφυγε το λίκνισμα», ενώ τα βίντεο συνόδευαν και εικονίδια με περιπολικό της Αστυνομίας.

Η θέση του ιδιοκτήτη

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, μιλώντας στον REPORTER, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι πελάτες, άρχισαν σε κάποια στιγμή να χορεύουν και να τραγουδούν.

Μόλις  αντιλήφθηκε ότι παραβίαζαν τα μέτρα, τους έκανε συστάσεις, ωστόσο εκείνοι συνέχισαν να μην υπακούουν, με αποτέλεσμα να τους δώσει το λογαριασμό και να τους διώξει από το μαγαζί του.

Όπως ανέφερε, «στο μαγαζί τηρούνται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και τέτοιες συμπεριφορές, δεν γίνονται αποδεκτές».

Σημειώνεται ότι ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο που λειτούργησαν τα νυχτερινά κέντρα και οι χώροι εστίασης, με τις εικόνες απειθαρχίας που καταγράφονται να προκαλούν από τη μία τεράστιο πονοκέφαλο και από την άλλη ερωτήματα, ως προς το τι αναμένεται να ακολουθήσει, αφού από την πρώτη κιόλας εβδομάδα παρουσιάζονται κρούσματα απειθαρχίας.

Για το γλέντι, ενημερώθηκε ήδη η Αστυνομία, η οποία άρχισε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

 Δείτε τα βίντεο:

Yπενθυμίζεται ότι το Σάββατο προέκυψαν συνολικά οκτώ καταγγελίες υποστατικών, που δεν τηρούσαν κάποια από τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα υποστατικά καταγγέλθηκαν, για μη τήρηση αποστάσεων, υπεράριθμους πελάτες, πελάτες που βρίσκονταν σε εσωτερικό χώρο και μη επαρκή εξαερισμό εξωτερικού χώρου.

Στα υποστατικά υποβλήθηκαν εξώδικα πρόστιμα από 500 μέχρι 1.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα