Ηφαίστειο που εξερράγη το Κ.Σ. Κουκλιών-Κλίμα τρομοκρατίας, ατασθαλίες και… ξύλο

Πράματα και θάματα έρχονται στο φως, από την κοινότητα Κουκλιών, μετά την αντικατάσταση του κοινοτάρχη Μιχάλη Νικολάου, από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, ο οποίος επικαλέστηκε την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στο κοινοτικό συμβούλιο, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επεισοδιακή η αποχώρηση του κοινοτάρχη Κουκλιών, μετά την παύση από Νουρή

Ανάμεσα σε άλλα, υπάρχουν αναφορές κλίμα τρομοκρατίας, καταγγελίες για ατασθαλίες και πολλά ανοιχτά μέτωπα, που κρατούν για χρόνια στην κοινότητα και τα οποία φαίνεται να συνθέτουν το σκηνικό, πίσω από την απομάκρυνση του κοινοτάρχη, από το πηδάλιο της κοινότητας.

Aρμόδια πηγή που μίλησε στον REPORTER, ανέφερε ότι ο κοινοτάρχης, δεν μπορούσε να προεδρεύσει συνεδρίας του κοινοτικού συμβουλίου και δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό.

«Τον προϋπολογισμό του συμβουλίου για το 2021, που έπρεπε να πάει στην Έπαρχο από τις 30 Νοεμβρίου, δεν τον πήρε και δεν έκατσε ούτε καν σε συνεδρία για να τον περάσει. Στην τελευταία συνεδρία που έγινε για τον προϋπολογισμό, εγκατέλειψε την αίθουσα ο κοινοτάρχης, γιατί μάλωσαν. Έμεινε ο δημοτικός γραμματέας με τους υπόλοιπους να κάνουν τη συνεδρία και την επόμενη μέρα που ετοίμαζε πρακτικά ο γραμματέας, πήγε και του έβγαλε τις πρίζες από τον υπολογιστή, τον απείλησε και του πέταξε τον υπολογιστή, ενώ τον κλείδωσε έξω από το γραφείο και του είπε πως δεν θα τον πληρώσει», όπως υποστήριξε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απομάκρυνε τον κοινοτάρχη Κουκλιών o Νουρής

Χειροδικία, καταγγελίες για ατασθαλίες

Η ίδια πηγή κατήγγειλε εξάλλου πως ο κοινοτάρχης, «έχει χειροδικήσει εναντίον μέλους. Τον κτύπησε στο πρόσωπο. Όποτε κάποιο μέλος δεν συμφωνούσε μαζί του, άρχιζε να αναπτύσσει επιθετική συμπεριφορά. Επίσης, έτυχε να ηχογραφεί μέλη του συμβουλίου και πήγαινε σε ανώτερους και το έκανε αναπαραγωγή. Ήταν μια αψυχολόγητη συμπεριφορά του, με πολλά κενά».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εναντίον του (σ.σ. κοινοτάρχη) καταγγελίες στην Αστυνομία, που είναι υπό διερεύνηση και αφορούν θέματα προσφορών για καθαριότητα, για τη δημιουργία πάρκου, οι οποίες έγιναν χωρίς να τηρούνται οι διαδικασίες», υποστήριξε η ίδια πηγή.

«Ύποπτος και παραπονούμενος ο κοινοτάρχης»

Την ίδια ώρα, αρκετές είναι οι καταγγελίες που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, τόσο εις βάρος του κοινοτάρχη, όσο και σε περιπτώσεις που είναι παραπονούμενος ο κοινοτάρχης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, «εναντίον του κοινοτάρχη υπάρχουν καταγγελίες για ατασθαλίες στο κοινοτικό συμβούλιο, τις οποίες διερευνούμε. Η τελευταία έχει φθάσει στα γραφεία του ΤΑΕ, πριν από περίπου ένα μήνα».

Παράλληλα όμως, όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, υπάρχουν και καταγγελίες από πλευράς του κοινοτάρχη σε βάρος μελών του κοινοτικού συμβουλίου, οι οποίες επίσης διερευνώνται από το ΤΑΕ, ενώ όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο REPORTER, καταγγελίες υπάρχουν και στον αστυνομικό σταθμό Κουκλιών.

Στην αντεπίθεση το κοινοτικό συμβούλιο

Στην αντεπίθεση κατά του κοινοτάρχη πέρασαν και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών, τα οποία εξέδωσαν ανακοίνωση απαντώντας στα πυρά που δέχθηκαν, χαρακτηρίζοντάς τον κ. Νικολάου, «δικτάτορα, που μοναδικό του μέλημα είχε τη δημιουργία εντάσεων και παρεξηγήσεων στην κοινότητα».

Τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου υποστηρίζουν επίσης ότι τόσο οι ίδιοι, όσο και η Έπαρχος Πάφου, «ήρθαν πολλές φορές αντιμέτωποι με την βίαιη και απαράδεκτη συμπεριφορά του κοινοτάρχη, η οποία περιλάμβανε λεκτική και σωματική βία. Αυτά τα περιστατικά υπάρχουν καταγεγραμμένα στις αρμόδιες αρχές, καθώς και στην Αστυνομία Κύπρου, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του».

Αναφέρουν επίσης πως, «η αυταρχική συμπεριφορά, ο εκφοβισμός, η βία, το bullying και οι απειλές τόσο προς τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών, όσο και απέναντι στους υπαλλήλους του κοινοτικού συμβουλίου, ήταν πολύ καλά γνωστή σε ολόκληρη την κοινότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του».

Και συνεχίζουν, λέγοντας πως, «είναι άλλωστε αδιαμφισβήτητο γεγονός η παραίτηση τόσων πολλών εκλεγμένων μελών του κοινοτικού συμβουλίου, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, με μοναδικό λόγο τον φόβο που προκαλούσε ο κοινοτάρχης και την απειθαρχία που υποδείκνυε απέναντι στο νόμο και τους κανονισμούς».

«Δεν παύθηκε», ξεκαθάρισε ο Νουρής

Στο μεταξύ, για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, θέλοντας να διευκρινίσει τις αναφορές περί παύσης του κοινοτάρχη.

Όπως ανέφερε ο κ. Νουρής, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κουκλιών επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό έκρυθμη κατάσταση, με αλληλοκατηγορίες μεταξύ του Προέδρου και των Μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου, με εριστικές ή/και απειλητικές συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να απασχολείται συνεχώς τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών, η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Παρά τις μέχρι σήμερα παραινέσεις και κλήσεις προς τον Κοινοτάρχη, τόσο της Έπαρχου Πάφου, όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών για την εκτέλεση των καθηκόντων που απορρέουν από τους νόμους και κανονισμούς, την επίδειξη συναίνεσης και συνεργασίας για την ομαλή λειτουργία του εν λόγω Συμβουλίου και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος για την ευημερία των κατοίκων της Κοινότητας, η όλη κατάσταση εξακολουθεί να είναι τεταμένη με αποτέλεσμα να μην συνεδριάζει, ως οφείλει, το Συμβούλιο και να μην λειτουργά εύρυθμα.

Αφού δεν υπήρξε συμμόρφωση του κοινοτάρχη στις υποδείξεις των ανωτέρων του για συμμόρφωση, ο Υπουργός Εσωτερικών, άσκησε τις εξουσίες που του παρέχονται από το άρθρο 45 του περί Κοινοτήτων Νόμου και όρισε την Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, ως αρμόδια για την εκτέλεση των πιο πάνω καθηκόντων του Κοινοτάρχη, η οποία θα προεδρεύει των συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διευκρινίσεις Νουρή για την απομάκρυνση κοινοτάρχη-Δεν παύθηκε αλλά… αντικαταστάθηκε

Δειτε Επισης

Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονο που τον έπιασαν με κοκαΐνη οι Αρχές
Έδειξε τα κενά σε πρόνοιες για την προστασία των παιδιών ο ΣΠΑΒΟ-Έδωσε χρονοδιάγραμμα η Επ. Νομικών