Απαντά στον Χειμώνα ο ΘΟΚ-«Μηδενική ανοχή, καμιά συγκάλυψη»

Στις καταγγελίες του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Χειμώνα, που μίλησε δημόσια για παρενοχλήσεις και άφησε αιχμές για κουκούλωμα από τους αξιωματούχους του ΘΟΚ, απαντά ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, ο οποίος διαμηνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης. 

Σε ανακοίνωση του ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, αναφέρει ότι «ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή και δεν θα επιτρέψει καμία συγκάλυψη φαινομένων παρενόχλησης, σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας, και παροτρύνει όσους έχουν υποστεί οποιαδήποτε ανάλογη συμπεριφορά να προβούν άμεσα σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. 

Παράλληλα, ο Ο ΘΟΚ ενημερώνει «ότι, ως όφειλε, σεβόμενος τη διαδικασία διερεύνησης των καταγγελιών από τις αρμόδιες αρχές, κατέθεσε ό,τι στοιχείο του ζητήθηκε, προκειμένου να διευκολύνει το έργο τους, προς πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας.

Αναφορικά με το δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ανοικτή επιστολή στον ΘΟΚ από τον Δημήτρη Χειμώνα», ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενημερώνει ότι, προτού ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας στο πλαίσιο της καταγγελίας που υπέβαλε ο κ. Χειμώνας, δεν μπορεί να προβεί σε καμία δήλωση ή άλλη ενέργεια. Σημειώνεται ότι το περιεχόμενό της, περιήλθε εις γνώση του Οργανισμού μόνο από τα δημοσιεύματα στον Τύπο και μέχρι στιγμής δεν παραλήφθηκε στο Αρχείο του ΘΟΚ οποιαδήποτε επιστολή». 

Την ίδια ώρα, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, αναφέρει ότι «μέσω της τελευταίας δήλωσης της Προέδρου του στις 14 Μαρτίου 2021, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Η εξειδικευμένη, τακτική ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων μας, η διατήρηση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος και η μηδενική ανοχή παραμένουν τα ουσιαστικά εργαλεία πρόληψης τέτοιων φαινομένων.

Για τον ΘΟΚ, ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να μη μείνει κανένας εργαζόμενος ή συνεργάτης του Οργανισμού απροστάτευτος, όταν χρειαστεί τη στήριξή του. Ενθαρρύνουμε όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελία να μη διστάσει να το πράξει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυροδότησε τη βόμβα ο Χειμώνας-Καταγγέλλει κουκούλωμα για παρενοχλήσεις

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων