Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αγωγή λιβέλου κατά Παρασκευά από Χριστοδούλου στον απόηχο της απολογίας σε Γιολίτη

  18/03/2021 16:06
Αγωγή λιβέλου κατά Παρασκευά από Χριστοδούλου στον απόηχο της απολογίας σε Γιολίτη

Αγωγή λιβέλου κατά Παρασκευά από Χριστοδούλου στον απόηχο της απολογίας σε Γιολίτη

  18/03/2021 16:06

Αγωγή λιβέλου εναντίον του δικηγόρου Μιχάλης Παρασκευά, για ανάρτησή του στο Facebook, καταχώρησε ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου δια του δικηγόρου του Ευστάθιου Ευσταθίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απολογείται ο Παρασκευά για τις ύβρεις στην Γιολίτη-«Στιγμή αδυναμίας»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χριστοδούλου, η αγωγή καταχωρήθηκε εναντίον δικηγόρου και υποψήφιου στις Βουλευτικές, «αξιώνοντας καταβολή αποζημιώσεων για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου που περιέχεται σε κείμενο που δημοσίευσε ο εναγόμενος στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, και αναφέρει ότι "Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου που έκατσε μέσα επειδή πήρε μίζα 1 εκατομμύριο ευρώ…"». «Τούτο αποτελεί κακόηθες ψεύδος, που θίγει την προσωπικότητα, την τιμή και την αξιοπρέπειά μου, και αποσκοπεί να με πλήξει προσωπικά», προσθέτει.

Ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής αναφέρεται στην αθώωσή του από το Δικαστήριο για υπόθεση δωροδοκίας της εταιρείας του και παραθέτει απόσπασμα της απόφασης στην οποία αναφέρεται ότι  «βρίσκουμε πως η Κατηγορούσα Αρχή έναντι των Κατηγορουμένων 1 και 6 (εμού και της εταιρείας μου) - υπονομεύοντας στην πορεία το κύρος και την υπόληψη της Δικαιοσύνης - ενήργησε κακόπιστα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η πραγματική αλήθεια είναι ότι τον Οκτώβρη του 2014 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας με καταδίκασε σε ολιγόμηνη ποινή φυλάκισης, καθότι καθυστέρησα να δηλώσω νόμιμο εισόδημα της εταιρείας μου ενός εκατομμυρίου ευρώ, για το οποίο κατέβαλα όλο τον φόρο €300,000- και μου επεβλήθη επιπλέον επιβαρυντικό πρόστιμο για την καθυστέρηση». Σημειώνει δε «με μεγάλη μου πικρία, ότι η περίπτωσή μου είναι η μόνη περίπτωση που, μετά που κατεβλήθη ο φόρος και επιβαρυντικό πρόστιμο, προσήχθη και στο Δικαστήριο, από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας