Συνωστισμός καρναβαλιστών στη Λεμεσό-Έστησε επιχείρηση η Αστυνομία

Κάποιοι, δεν φαίνεται να συμμορφώνονται κατ’ ουδένα λόγω με τα μέτρα που ισχύουν για τον κορωνοϊό, γεγονός που επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά, αφού στη Λεμεσό, συνωστίστηκαν καρναβαλιστές, στην περιοχή του παλιού Λιμανιού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λήφθηκε πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ατόμων βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή και μέλη της δύναμης μετέβησαν αμέσως στο σημείο για να τους απομακρύνουν.

Εξάλλου, από το μεσημέρι, αρκετοί καρναβαλιστές γιόρταζαν με αυτοκινητοπομπή, κορνάροντας και χορεύοντας, ενώ πορεία πραγματοποίησε και μεγάλη ομάδα ποδηλατιστών.

Υπενθυμίζεται ότι, αυξημένοι είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας, κυρίως στην επαρχία Λεμεσού, όπου τα κρούσματα βρίσκονται σε έξαρση τις τελευταίες μέρες.

Ως εκ τούτου, είχε ληφθεί η απόφαση για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην συγκεκριμένη περιοχή, από την ηγεσία της Αστυνομίας και στάληκαν επιπλέον είκοσι περίπολα στην πόλη.

Η πρωτοβουλία της τέως βασίλισσας της «Πελλάρας», Μόνικας Πιερίδου, αγκαλιάστηκε από πολλούς πολίτες, που έστειλαν μήνυμα στο 8998, φόρεσαν τις καρναβαλίστικες στολές τους και βγήκαν στους δρόμους με τα αυτοκίνητα τους, πολλά από τα οποία διακοσμήθηκαν με ευφάνταστο τρόπο.

Η καρναβαλίστικη αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε στις 14.30 από τη λεωφόρο Μακαρίου Γ’ και αφού πέρασε από τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου, κατευθύνθηκε δυτικά και μετά επέστρεψε προς τον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, πριν καταλήξει στην περιοχή Εναερίου.

Σε δηλώσεις τους, καρναβαλιστές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που, έστω και με αυτό τον τρόπο, μπόρεσαν να χαρούν για λίγο το Καρναβάλι, καθώς οι μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού ακυρώθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Κατά την έναρξη της αυτοκινητοπομπής, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους για τήρηση των διαταγμάτων, ενώ αργότερα χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικής δύναμης, αφού διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση πολιτών σε περιοχές όπως το παλιό λιμάνι και ο Εναέριος.

Λίγο μετά τις 19:00, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας της Λεμεσού, τα οποία εκφράζουν την διαφωνία τους για τις όποιες «ανοργάνωτες εκδηλώσεις» που ενέχουν, εκτός από ταλαιπωρία για άλλους πολίτες και κινδύνους για την ασφάλεια της υγείας.

Συγκεκριμένα την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι Αρτεμάκης Ζαχαρίου, Ρίτσα Κουτσούδη, Άκης Ταϊτός, Δώρος Ιερόπουλος, Έρμα Στυλιανίδη, Ντίμης Μαυρόπουλος και Μαρία Συκοπετρίτου Πιερή αναφέροντας πως διαφωνούν κάθετα «με τις διάφορες ανοργάνωτες εκδηλώσεις που παρουσιάστηκαν στους δρόμους της Λεμεσού, δημιουργώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα στη πόλη και  αυξάνοντας τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στη πόλη μας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα