Eδώ ΛεμεSOS με… παρέλαση Aστυνομίας-Αυξημένα μέτρα, κορυφώνονται την Δευτέρα

Η Κυριακή των καρναβαλιών, είναι η μέρα που ταυτίζεται με την πόλη της Λεμεσού. Παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένοι, ζουν και αναπνέουν για το λεμεσιανό καρναβάλι, το οποίο αποτελεί την αποκορύφωση των εορτασμών, που ξεκινούν από την Τσικνοπέμπτη και ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία αρχίζουν οι νηστείες της Πεντηκοστής.

H γιορτή του Καρναβαλιού, άρχισε να κάνει την εμφάνισή της στην πόλη, από την περίοδο της Φραγκοκρατίας και της Ενετοκρατίας. Με την πάροδο των χρόνων όμως, ξεκίνησε να αναπτύσσεται και ταυτίστηκε με την πόλη. Οι λεμεσιανοί μασκαρεύονταν και έβγαιναν στους δρόμους, για να γιορτάσουν ολομερής, τις εκδηλώσεις που διοργανώνονταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εδώ Λεμεσός, εδώ Λεμεσός…Η πορεία του Λεμεσιανού καρναβαλιού στο χρόνο (pics)

 

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες, που αναρτώνται καθημερινά το τελευταίο διάστημα, στη σελίδα «Κάποτε στη Λεμεσό», στο Facebook, οι οποίες απεικονίζουν τους εορτασμούς μιας άλλης εποχής, που τα οχήματα ήταν ελάχιστα και ο κόσμος ξεχείλιζε τους δρόμους.

Κάθε χρονιά, τα πιο επίκαιρα άρματα παρελαύναν, αναδεικνύοντας με χιουμοριστικό τρόπο, οτιδήποτε βρισκόταν στο προσκήνιο.

 

 

Φέτος, μετά από πάρα πολλά χρόνια, η καρναβαλίστικη παρέλαση δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε στη Λεμεσό, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Κύπρου, λόγω των μέτρων που τηρούνται, για αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αντ' αυτού, πιθανόν να συμβεί ότι και το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου καρναβαλιστές, πορεύθηκαν σε αυτοκινητοπομπή, στους δρόμους της πόλης, γιορτάζοντας με ένα διαφορετικό τρόπο τα καρναβάλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλιώτικη καρναβαλίστικη παρέλαση με αυτοκινητοπομπή στη Λεμεσό (pics)

Ως εκ τούτου, οι Αρχές, βρίσκονται σε επαγρύπνηση, αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κρούσματα απειθαρχίας, με επίκεντρο την πόλη και επαρχία της Λεμεσού, όπου μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν να διοργανώνονται πάρτι σε σπίτια, καθώς και μαγαζιά να ανοίγουν κατά παράβαση των μέτρων.

Παράλληλα, στη Λεμεσό, εντοπίζονται και οι μεγαλύτερες συρροές κρουσμάτων και ως εκ τούτου, τυχόν νέες παραβιάσεις των μέτρων, ενόψει καρναβαλιών, ενδεχομένως να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο, την ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση. Σε μια τέτοια περίπτωση, η διαχείριση της εξάπλωσης της πανδημίας, θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολη και θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στο σύστημα υγείας.

Για το λόγo αυτό, σύμφωνα με την λοχία Μαρίνα Χριστοδουλίδου, του Κλάδου Επικοινωνίας, του Αρχηγείου Αστυνομίας, «ήδη από το πρωί του Σαββάτου, μετά από οδηγίες της ηγεσίας της Αστυνομίας, η πόλη και επαρχία της Λεμεσού, ενισχύεται για το τριήμερο με περίπου είκοσι περίπολα, για να διασφαλιστεί ότι τηρούνται τα πρωτόκολλα και τα μέτρα».

Η κ. Χριστοδουλίδου, επισήμανε εξάλλου πως «ιδιότητα της Αστυνομίας είναι η ασφάλεια των πολιτών και της δημόσιας υγείας. Για το σκοπό αυτό, το τριήμερο τα μέτρα θα είναι αυξημένα. Τα μέλη της Αστυνομίας, θα συνεχίσουν τους εντατικούς ελέγχους για την πλήρη εφαρμογή των διαταγμάτων και την τήρηση των μέτρων, με έμφαση στις περιοχές που παρατηρείται συρροή κρουσμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απείθαρχοι οι πολίτες στη Λεμεσό-Πρωτιά στις καταγγελίες για παραβίαση των διαταγμάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται θα δοθεί και στις εξορμήσεις των πολιτών, την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, για την οποία αποφασίστηκε να δοθούν χαλαρώσεις, οι οποίες αφορούν ανοιχτή πρόσβαση του κοινού σε εκδρομικούς χώρους.

Όπως ανέφερε το Υπουργείο Υγείας, απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, για τα νέα μέτρα,  θα μπορούν να μεταβούν σε εκδρομικούς χώρους μέχρι έξι ενήλικες, συν τα ανήλικα τέκνα τους. Ως εκ τούτου, για να μην υπάρξουν παραβιάσεις των χαλαρωτικών μέτρων, η Αστυνομία θα ελέγχει επισταμένα τους εκδρομικούς χώρους, ενώ αναμένεται να εξετάζει και τα SMS των πολιτών, ώστε κάποιοι να μην υπερβούν το όριο των έξι ωρών που έχουν για διακίνηση, με τα δύο μηνύματα που μπορούν να αποστείλουν.

 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη