«Ετυμηγορία» Παγκύπριου Δικηγορικού για τα νέα μέτρα-Ζήτησαν τροποποιήσεις από Σαββίδη

Τροποποίηση των αποφάσεων και μέτρων που λήφθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για την αναχαίτηση της πανδημίας, ζητάει ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος ο οποίος έθεσε το θέμα ενώπιον και του Γενικού Εισαγγελέα, κ. Γιώργου Σαββίδη. Μέσα από ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η λειτουργία των επιχειρήσεων με 25% του προσωπικού, δημιουργεί προβλήματα στους δικηγόρους σε πρακτικό επίπεδο, που δεν μπορούν να εργαστούν με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα μέσα από την ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ), εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του όσον αφορά τα νέα μέτρα που έχει ανακοινώσει σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Όπως τονίζει η λειτουργία των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών στη βάση του 25% του προσωπικού η οποία θα ισχύσει μέχρι και την 31η Μαρτίου, αναπόδραστα δημιουργεί για τα δικηγορικά γραφεία σειρά σοβαρών και ανυπέρβλητων προβλημάτων σε πρακτικό κυρίως επίπεδο.

«Ως αποτέλεσμα της υποστελέχωσης, σημαντικός αριθμός εργασιών δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί διότι μέσω της τηλεργασίας καθίσταται αδύνατο να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες διαδικασίες. 

Ενώ τα δικαστήρια και άλλες υπηρεσίες ορθώς κρίνονται ουσιώδεις, οι δικηγόροι οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Δικαιοσύνης, υποχρεώνονται και πάλι να υποστούν τις συνέπειες των νέων μέτρων».

Δικηγόροι, μέλη του ΠΔΣ, σε επικοινωνία τους με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν εκφράσει και διατυπώσει την αγανάκτησή τους ζητώντας την άμεση τροποποίηση και προσαρμογή του μέτρου προκειμένου να αποφευχθεί η συνέχιση της παρεμπόδισης της ομαλής λειτουργίας των δικηγορικών γραφείων και κατ’ επέκταση να εξασφαλισθεί η ανεμπόδιστη λειτουργία της Δικαιοσύνης, εννοείται με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Τα ζητήματα που αναφύονται από το εν λόγω μέτρο και επηρεάζουν τις εργασίες των δικηγορικών γραφείων συζήτησε ο πρόεδρος του ΠΔΣ, δρ Χρίστος Κληρίδης, σε επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Εισαγγελέα, κ. Γιώργο Σαββίδη, στο πλαίσιο της οποίας τέθηκαν τα δεδομένα που δημιουργούνται, με προβαλλόμενο αίτημα τη λήψη των απαιτούμενων διορθωτικών ενεργειών, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ουσιωδών υπηρεσιών, στις οποίες ανήκουν εξ αντικειμένου οι δικηγόροι ως λειτουργοί της Δικαιοσύνης».

Δειτε Επισης

Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο
Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)
Σαρανταενάχρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο
Εμπρησμός πίσω από τα 15 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες στο Καϊμακλί-74 χτυπήματα από την αρχή του έτους
Χειροπέδες σε 32χρονη που εργαζόταν παράνομα σε ξενοδοχείο με πλαστή ταυτότητα
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία