Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι δύο για τον φόνο στην Χλώρακα-Ζητούν διαφοροποίηση της κατηγορίας

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απήντησαν σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο οι δύο κατηγορούμενοι ηλικίας 22 και 25 ετών, οι οποίοι καταζητούνταν για περίοδο 6- 8 μηνών, για την υπόθεση του φόνου 20χρονου στην περιοχή “Βρέξη” της Χλώρακας.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση εκ νέου στις 23.3.2021 για σκοπούς ακρόασης. Ο  συνήγορος υπεράσπισης των δύο προσώπων δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, εισηγήθηκε στην σημερινή δικάσιμο όπως διαφοροποιηθεί η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο ένας εκ των πελατών του από φόνο εκ προμελέτης σε ανθρωποκτονία και κατόπιν τούτου, αναμένεται η απόφαση από την Νομική Υπηρεσία  αν θα διαφοροποιηθεί ή όχι η κατηγορία.

Σημειώνεται πως ξεχωριστή υπόθεση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο, καταχώρησε  ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Αντρέας Αριστείδης εναντίον των δύο κατηγορουμένων ηλικίας 22 και 25 ετών.

Ο εκπρόσωπος της ΚΑ, ζήτησε την κράτηση των κατηγορουμένων μέχρι τότε, αίτημα στο οποίο ο δικηγόρος τους δεν έφερε ένσταση. Κατόπιν τούτου το Κακουργιοδικείο διέταξε την κράτηση τους μέχρι τότε. 

Όσον αφορά την υπόθεση των υπόλοιπων εννέα κατηγορούμενων, αυτή ορίστηκε για ακρόαση για τις 14,15 και 16 Απριλίου του 2021, εν όψει των γραπτών οδηγιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον χειρισμό υποθέσεων για αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού κανένας κατηγορούμενος δεν τελούσε υπό κράτηση. Προς υπόμνηση  σε προηγούμενες δικάσιμους το κατηγορητήριο που καταχωρήθηκε στο Κακουργιοδικείο Πάφου εναντίον των εννέα κατηγορουμένων είχε τροποποιηθεί με αναστολή των κατηγοριών συνωμοσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης και προστέθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής με σκοπό την πρόκληση σωματικής βλάβης. 

Οι 9 κατηγορούμενοι απήντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες τους. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, το βράδυ στις 10 Απριλίου, σε σημείο παρά το δρόμο Χλώρακας – Κάτω Πάφου, μετά από λογομαχία με άλλα πρόσωπα, ο 20χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο είχαν σπεύσει μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις και μετά από πολύωρες έρευνες, το πρωί της επόμενης μέρας εντόπισαν τη σορό του θύματος, κρυμμένη σε κοίτη ποταμού στην περιοχή Χλώρακας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Πάφου είχαν συλληφθεί άλλα εννέα πρόσωπα, με την εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον τους να συνεχίζεται. 

Οι δυο Σύριοι 22 και 25 ετών φέρεται να είναι τα πρόσωπα που μαχαίρωσαν τον 20χρονο και στην συνέχεια τον πέταξαν σε καλαμιώνες και κατέφυγαν στα κατεχόμενα. Οι υπόλοιποι τους είχαν βοηθήσει, είτε παρασύροντας το θύμα στην περιοχή, είτε κατά τη διαφυγή τους από την σκηνή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου