Εκδήλωση διαμαρτυρίας ομάδας γονέων στην ελεύθερη Αμμόχωστο για τα rapid test

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου πραγματοποίησε την Κυριακή εκδήλωση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας ο έλεγχος του COVID-19 να γίνεται μέσω του σάλιου που είναι πιο φιλικός προς τα παιδιά, να γίνεται έλεγχος στο 20% των μαθητών ανά τμήμα και ετοιμασία σχεδίου δράσης - πρωτοκόλλου για προστασία των παιδιών που ενδεχομένως να βρεθούν θετικά στα γρήγορα τεστ.

Σε δηλώσεις της η Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, Εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου,  ανέφερε πως "δεν μας έχει δοθεί καμία ιατρική μελέτη που να βεβαιώνει ότι τα ρινικά γρήγορα τεστ σε εβδομαδιαία χρήση στα παιδιά είναι ακίνδυνα".  Διερωτήθηκε "ποιός θα αναλάβει την ευθύνη στην περίπτωση που τύχει οτιδήποτε σε οποιοδήποτε παιδί, το Υπουργείο ή εμείς ως γονείς; Από την στιγμή που υπογράφουμε εμείς ως γονείς τότε αναλαμβάνουμε εμείς την ευθύνη και δυστυχώς αυτό είναι πολύ τραγικό".

Η κ. Ξύδια πρόσθεσε πως "σε όλες τις επιχειρήσεις γίνεται ο πρώτος έλεγχος στο 100% των υπαλλήλων και μετά υπάρχει έλεγχος σε ένα ποσοστό 20%. Θέλουμε και εμείς στα παιδιά μας ανά τμήμα στις επόμενες εβδομάδες να υπάρχει μια ποσόστωση του 20% και όχι ξανά 100%".

Συνέχισε λέγοντας ότι "απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης-πρωτόκολλο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που ένα παιδί εντοπιστεί θετικό στο γρήγορο τεστ ούτως ώστε να μην το δακτυλοδείχνουν τα άλλα παιδιά. Είμαστε εδώ πάνω από όλα για την υγεία των παιδιών μας" κατέληξε.

Οι περίπου 100 διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν πορεία με τα αυτοκίνητά τους, ξεκινώντας από το Γυμνάσιο και Λύκειο Κοκκινοχωρίων, κατευθύνθηκαν προς το Γυμνάσιο Δερύνειας και κατέληξαν στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου.

Αντιπροσωπεία επικόλλησε υπόμνημα στο γραφείο του Καθηγητικού Συλλόγου και ανάρτησε πανό σε κάθε σχολείο, στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα "Τα παιδιά μας θα θέλαμε να έχουν το δικαίωμα στην επιλογή".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι