Αφήνουν ελεύθερους παιδεραστές, φυλακίζουν άτομα για €10-Αποκαλυπτικά στοιχεία

«Δεν γίνεται να είσαι υπέρ της Δικαιοσύνης για κάποιους ανθρώπους και να μην είσαι υπέρ της Δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους», είπε κάποτε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Αφροαμερικανός ηγέτης που δολοφονήθηκε το 1968 και ονειρεύονταν την ισότητα, λέγοντας επίσης πως, «η αδικία, οπουδήποτε και αν συμβαίνει, απειλεί τη Δικαιοσύνη».

*******

Παρακολουθώντας τα δικαστικά τεκταινόμενα, αναμφίβολα θα έλεγε κανείς πως ο κάθε Δικαστής κρίνει και αντισταθμίζει τα γεγονότα από διαφορετική οπτική γωνία, προτού εκδώσει την όποια απόφαση του. 

Συμπεράσματα τα οποία εξάγονται από εκατοντάδες αποφάσεις των Δικαστηρίων, αφού υποθέσεις με κοινά συστατικά, τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Για παράδειγμα, ένα Δικαστήριο αφήνει ελεύθερο υπό όρους ένα κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, ενώ την ίδια μέρα, ένα άλλο προφυλακίζει νεαρό πρόσωπο, 20 ετών, που έκλεψε  δύο κινητά όταν ήταν 17 ετών ή διατάσσει την κράτηση νεαρού χρήστη, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε λιγότερο από ένα γραμμάριο κάνναβης. 

Ωστόσο, η νομολογία είναι για όλους η ίδια, παρά το γεγονός ότι παρατηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απονομή της Δικαιοσύνης, κάτι που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, αφού δεν γίνεται κατηγορούμενοι για σοβαρότερα αδικήματα να αφήνονται ελεύθεροι, και αυτοί που κατηγορούνται για αδικήματα που προβλέπουν πολύ μικρότερη ποινή, να αντιμετωπίζονται με τόση αυστηρότητα.

Μπορεί να λέγεται πως η Δικαιοσύνη απονέμεται για όλους με τον ίδιο τρόπο, εντούτοις, «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια...»

*******

Στις 30/9/2020 Δικαστήριο στέλνει στην Φυλακή 43χρονο, ο οποίος «την 19η Σεπτεμβρίου 2020 στη Λινόπετρα, της Επαρχίας Λεμεσού, έκλεψε από υπεραγορά ένα μπουκάλι ουίσκι αξίας 32 ευρώ».

Λίγες μέρες αργότερα…  

Στις 7/10/2020 Δικαστήριο αφήνει ελεύθερους πατέρα που κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του, όσο και τη μητέρα, στην οποία μίλησε το κοριτσάκι, ωστόσο αυτή επέλεξε να μην προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 33χρονος μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Σεπτεμβρίου 2020, σε διαφορετικές περιπτώσεις, κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του, ηλικίας 11 ετών. Σε μια περίπτωση ο 33χρονος πατέρας επιτέθηκε άσεμνα εναντίον της 11χρονης, ενώ σε άλλη περίπτωση ήρθε σε παράνομη συνουσία μαζί με την ίδια του την κόρη. Η 39χρονη μητέρα, αντιμετωπίζει κατηγορία που αφορά παράλειψη αναφοράς υποψίας σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιού.

*******

Μετά από έρευνα, o REPORTER εντόπισε μερικές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ή βιασμών, του 2019-2021, ο χειρισμός των οποίων από τα Δικαστήρια προκαλούν σοβαρά ερωτήματα. Σημειώνεται πως η σεξουαλική κακοποίηση και ο βιασμός, προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ποινή η οποία ουδέποτε επιβλήθηκε στην Κύπρο για τέτοιου είδους αδικήματα…     

-40χρονος/Λευκωσία: Κατηγορήθηκε για την κατ΄ επανάληψη σεξουαλική εκμετάλλευση του γιου της αδελφής του, από ηλικία έξι μέχρι δέκα ετών. Ελεύθερος υπό όρους.

-40χρονος/Λεμεσός: Κατηγορήθηκε πως από το 2015-2017 κακοποίησε σεξουαλικά την θυγατέρα της συζύγου του, ηλικίας 13-15 χρόνων. Ελεύθερος υπό όρους.

-51χρονο/Λευκωσία: Κατηγορήθηκε πως κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του από ηλικία πέντε μέχρι δέκα χρόνων. Τα αδικήματα φαίνεται να διαπράχθηκαν 2012-2018. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ξάπλωνε δίπλα της και την κακοποιούσε σεξουαλικά. Ελεύθερος υπό όρους.

-76χρονος/Πάφο: Κατηγορήθηκε πως κακοποιούσε σεξουαλικά την εγγονή του, ηλικίας εννέα χρόνων. Τα αδικήματα φαίνεται να διαπράχθηκαν από 2016-2018. Ελεύθερος υπό όρους.

-40χρονος/Λάρνακα : Κατηγορήθηκε πως το 2014 έβαζε δύο παιδιά ηλικίας έξι και οκτώ χρόνων, αγόρι και κορίτσι, να γίνουν μάρτυρες απεικόνισης σεξουαλικών πράξεων. Ελεύθερος υπό όρους.

-49χρονος/Λεμεσό: Κατηγορήθηκε πως από το 2018-2019 εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά την θυγατέρα του, έντεκα χρονών. Ελεύθερος υπό όρους.

-41χρονος/Πάφο: Κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού. Πρόκειται για πατριό ο οποίος φέρεται να κακοποίησε την κόρη της συζύγου του, ηλικίας 13 χρονών. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν 2018-2019. Ελεύθερος υπό όρους.

-36χρονος/Λευκωσία: Κατηγορήθηκε πως από το 2017-2019 κακοποίησε σεξουαλικά την κόρη της συζύγου του, ηλικίας έντεκα με δεκατριών ετών. Ο κατηγορούμενος φέρεται να την κακοποιούσε σεξουαλικά ενώ κοιμόταν, ενώ κινηματογραφούσε τις αποτρόπαιες πράξεις του. Ελεύθερος υπό όρους.  

-53χρονο/Λευκωσία: Κατηγορήθηκε πως το 2016 κακοποίησε σεξουαλικά την κόρη φίλου του, ηλικίας δώδεκα ετών. Την κακοποίησε στο όχημα του. Ελεύθερος υπό όρους.

-33χρονος/Λεμεσός: Κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση παιδιού. Τα αδικήματα φαίνεται να διαπράχθηκαν το 2019 και όταν το θύματα ήταν 16 ετών. Ελεύθερος υπό όρους.

-49χρονος/Λεμεσός: Κατηγορήθηκε πως το 2019 ήρθε σε σεξουαλική πράξη με εντεκάχρονο αγόρι. Η υπόθεση αποσύρθηκε.

-21χρονος/Λευκωσία: Κατηγορήθηκε πως το 2020 κακοποίησε σεξουαλικά εννιάχρονο κοριτσάκι. Τα αδικήματα φαίνεται να διαπράχθηκαν στο σπίτι της, όταν ανέβηκε στο δεύτερο όροφο να πάρει παιχνίδι, ενώ μετά τις αποτρόπαιες πράξεις του, απείλησε την ανήλικη να μην αναφέρει οτιδήποτε. Ελεύθερος υπό όρους.  

-46χρονος/Λευκωσία: Κατηγορήθηκε για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παραγωγή και κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Συγκεκριμένα, το 2018 φαίνεται να τράβηξε βίντεο με το κινητό του μια γυναίκα που κακοποιούσε σεξουαλικά ένα αγόρι 11 χρονών και το απέστειλε σε άλλους χρήστες. Επίσης, στην κατοχή του είχε πορνογραφικό υλικό με ζώα και παιδιά. Ελεύθερος υπό όρους.  

-45χρονος/Πάφος: Κατηγορήθηκε για βιασμό της εντεκάχρονης κόρης του, το 2015. Ελεύθερος υπό όρους.

-31χρονος/Λευκωσία: Κατηγορήθηκε ότι το 2018-2020 κακοποίησε σεξουαλικά τις δύο κόρες της συμβίας του, ηλικίας 10 και 11 χρονών. Επίσης κατηγορήθηκε για επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και στις τρεις αδελφές - κόρες της συμβίας του -, ηλικίας 8, 10 και 11 χρονών. Ελεύθερος υπό όρους.

-64χρονος/Λευκωσία: Κατηγορήθηκε πως το 2019-2020 ήρθε σε συνουσία με άτομο με νοητική ψυχική αναπηρία. Ελεύθερος υπό όρους.

24χρονος/Λευκωσία: Κατηγορήθηκε για κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Συγκεκριμένα, είχε στην κατοχή του 229 βίντεο με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, εκ των οποίων τα έντεκα ήταν κάτω των 13 χρονών. Επίσης, είχε στην κατοχή του 331 βίντεο με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και 1321 βίντεο με παιδιά κάτω των 13 χρόνων. Ελεύθερος υπό όρους.

-58χρονος/Πάφο: Κατηγορήθηκε για κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Είχε στην κατοχή του 254 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού και τα 50 βίντεο με παιδιά κάτω 13 χρονών. Ελεύθερος υπό όρους.

-32χρονος/Λάρνακα: Κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού το 2018-2020. Συγκεκριμένα, φέρεται να κακοποίησε την κόρη του και ήρθε σε συνουσία μαζί της. Το κοριτσάκι το είπε στην μητέρα της, η οποία δεν ανέφερε τίποτα. Ελεύθεροι υπό όρους και οι δύο.

-66χρονος/Πάφος: Κατηγορήθηκε για βιασμό παιδιού. Συγκεκριμένα, φέρεται πως το 2013-2017, βίασε κορίτσι 12-16 χρόνων, ενώ την έβαλε να καπνίσει κάνναβη. Ελεύθερος υπό όρους από το Ανώτατο.  

28χρονος/Ελ. Αμμόχωστο: Κατηγορήθηκε πως το 2020 κακοποιούσε σεξουαλικά κοριτσάκι 14 χρόνων. Ελεύθερος υπό όρους.

-44χρονος/Ελ. Αμμόχωστο: Κατηγορήθηκε ότι μεταξύ 2018-2020 κακοποίησε σεξουαλικά την κόρη της συζύγου του, ηλικίας 12-14 ετών. Ελεύθερος υπό όρους.

-39χρονος/Λευκωσία: Κατηγορήθηκε πως Αντάλλαξε γυμνές φωτογραφίες με κορίτσι 10 χρονών σε εφαρμογή στο κινητό. Όπως αναφέρεται, την έβαλε να του στείλει φωτογραφίες που ήταν γυμνή. Ελεύθερος υπό όρους.

-60χρονος/Πάφο: Κατηγορήθηκε πως μεταξύ 2013-2017 κακοποιούσε σεξουαλικά την βαφτιστικιά του, 13-16 χρόνων. Επίσης, κατηγορήθηκε πως από το 2017 μέχρι 2021, κακοποιούσε σεξουαλικά την αδελφή της βαφτιστικιάς του, 9-13ετών. Ελεύθερος υπό όρους.

Σημειώνεται ότι στις περισσότερες ανωτέρω υποθέσεις, υπάρχει σεξουαλική πράξη, κάτι που καθιστά την υπόθεση ακόμη πιο σοβαρή.

*******

Στις 3/6/2020 40χρονος που κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εμπρησμού του κτηρίου που στεγάζονται τα γραφεία της Εισαγγελίας της Αστυνομίας, (σ.σ για απόπειρα…), επιβλήθηκε ποινή δέκα μηνών.  Ο 40χρονος Παλαιστίνιος είχε μεταβεί το πρωί της 6ης Μαΐου στα γραφεία της Εισαγγελίας, αφού τοποθέτησε εύφλεκτη ύλη σε σημείο του κτηρίου απειλούσε να θέσει φωτιά. Ο αλλοδαπός ήθελε με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί, όπως είχε ισχυριστεί, για τη μη εξέταση καταγγελίας που έκανε στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας το 2019 για βία που δέχθηκε από μέλος της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, ποινή φυλάκισης έξι μηνών επιβλήθηκε σε πατέρα που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού. Συγκεκριμένα, ο 35χρονος Ελληνοκύπριος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, αφού κρίθηκε ένοχος στο αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης της εννιάχρονης κόρης του, στην οποία, κατά τον Ιούνιο του 2016, κατέβασε τα ρούχα του και έμεινε γυμνός.

Επίσης, λιγότερη ποινή από αυτόν που αποπειράθηκε να κάψει την Εισαγγελία, επιβλήθηκε και σε αστυνομικό, δηλαδή σε πρόσωπο που ήταν επιφορτισμένος για την ασφάλεια των πολιτών, για υπόθεση κατοχής και διακίνησης παιδικής πορνογραφίας. Στον αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η «Evridiki» που ήθελε γυμνές φωτογραφίες ανήλικης ήταν τελικά… αστυνομικός

*******

Στις 20/3/2017 Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης σε 58χρονο Πολωνό, που έκλεψε ένα ουίσκι από περίπτερο αξίας 23.95 ευρώ καθώς και ένα χάρτινο δοχείο κρασιού αξίας 3 ευρώ. Ο 58χρονος πατέρας, που ήρθε στην Κύπρο για να εργαστεί χωρίς ωστόσο να βρει δουλειά, ήταν άστεγος και μετά την επιβολή της ποινής του, δήλωσε ικανοποιημένος αφού όπως είπε, θα έχει κάπου να κοιμάται και θα έχει ένα πιάτο φαγητό.  

Στις 4/7/2017 στη Φυλακή μεταφέρεται 17χρονος μαθητής για ανεξόφλητα εξώδικα ύψους 150 ευρώ που αφορούσαν τροχαίες παραβάσεις στις οποίες προέβη οδηγώντας το μοτοποδήλατο του. Ο μαθητής, μεγαλώνει με τη μητέρα του, η οποία είναι μονογονιός και δεν μπορούσε να το αποπληρώσει. (σ.σ το ποσό πληρώθηκε από τους κρατούμενους και αποφυλακίστηκε)

Στις 14/8/2017 33χρονη μητέρα ενός 10χρονου αγοριού, διαζευγμένη και λήπτης του ΕΕΕ, μεταφέρεται στην Φυλακή, καθώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν κατάφερε να αποπληρώσει αστικά χρέη περίπου 8 χιλιάδων ευρώ (π.χ δικηγόρους κτλ).  Μάλιστα, για την εν λόγω υπόθεση αγνοήθηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κυρώσει με σχετική νομοθεσία το Διεθνές Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Αστικά Δικαιώματα, το οποίο απαγορεύει τη φυλάκιση για αστικά χρέη.

Στις 28/9/2017 μεταφέρεται στη Φυλακή 59χρονος πατέρας επτά παιδιών, εκ των οποίων το ένα ανήλικο, αφού κατηγορήθηκε πως δολίως παροχέτευε πόσιμο νερός αξίας 10 ευρώ και 50 σεντς, περιουσία του Δήμου Δρομολαξιάς.

Στις 14/4/2016, Μεγάλη Πέμπτη, αστυνομικοί πλησίασαν 45χρονο που έψαχνε φαγητό από τα σκουπίδια. Τότε, διαπίστωσαν πως εναντίον του εκκρεμούσαν ανεξόφλητα εντάλματα ύψους 740 ευρώ. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στην φυλακή…

Στις 17/6/2020 καταδικάζεται ξανά 21χρονη για υποθέσεις διαρρήξεων, στις οποίες προέβαινε για να εξασφαλίσει τη δόση της. Η νεαρή εγκαταλείφθηκε από μικρή ηλικία και μεγάλωσε σε στέγες, ενώ έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Μπαινοβγαίνει στη φυλακή, αφού μετά την αποφυλάκιση της δεν έχει στήριξη, χώρο διαμονής ή εργασία, ώστε να σταθεί στα πόδια της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η 21χρονη «σεσημασμένη» και μια θλιβερή ιστορία πίσω από τους τίτλους ειδήσεων

Στις 12/5/2020 Δικαστήριο στέλνει στη φυλακή 35χρονο που παραβίασε το lockdown για να πάει στην οικία της μέλλουσας συζύγου του. Δηλαδή, πιάστηκε να οδηγεί 15 λεπτά μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας…

Στις 13/7/2020 το Δικαστήριο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερη υπό όρους την 49χρονη λογίστρια που κατηγορείται σε σχέση με την υπόθεση έκδοσης πλαστογραφημένων εντολών μεταφοράς χρημάτων εκατομμυρίων ευρώ και κλοπή δεκάδων χιλιάδων ευρώ από όμιλο εταιρειών, ενώ στην περίπτωση ενός τετραπληγικού, διατάχθηκε η προφυλάκιση του για ακάλυπτες επιταγές, λόγω της οικονομικής κρίσης του 2013.

Στις 13/1/21 Δικαστήριο στέλνει στη φυλακή 20χρονο άστεγο για… 0,02 γραμμάρια κάνναβης.

Σημειώνεται πως ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους, ήταν και όλοι οι κατηγορούμενοι των οικονομικών σκανδάλων στην Κύπρο. (υπόθεση ΣΑΠΑ, ΧΥΤΑ, ΤΕΠΑΚ κτλ)

*******

«Μεταξύ της δικαιοσύνης και της απονομής δικαιοσύνης υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που τις χωρίζει», είπε κάποτε η Emmeline Pankhurst, Βρετανίδα σουφραζέτα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί