Τραγωδία στο Μακάρειο... Γεννήθηκαν δίδυμα, το ένα νεκρό-Καταγγελία για ιατρική αμέλεια

Καταγγελία για ιατρική αμέλεια βρίσκεται ενώπιον της Αστυνομίας, στην οποία προέβη πατέρας, που έχασε το ένα από τα δύο του βρέφη που γέννησε η σύζυγος του στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μητέρα που κυοφορούσε δίδυμα νοσηλευόταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο τις τελευταίες εβδομάδες για περαιτέρω παρακολούθηση, λόγω της δίδυμης κύησης, με τους ιατρούς, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, να ενημερώνουν την οικογένεια, πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την κύηση της και όλα κυλούσαν ομαλά.

Ωστόσο, την Τετάρτη εισήχθη εσπευσμένα Μαιευτική Κλινική του Μακάρειου για τον τοκετό, με το ένα το βρέφος να γεννιέται ζωντανό και το άλλο νεκρό.

Ο σύζυγος της λεχώνας προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία για ιατρική αμέλεια, η οποία άρχισε τη λήψη καταθέσεων, ενώ θα ζητήσει τον ιατρικό φάκελο για εξετάσεις. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, διερευνάται κατά πόσο πρόκειται για λάθος διάγνωση και ιατρική αμέλεια ή αιφνίδιος θάνατος.  

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του βρέφους θα ρίξει η νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί το πρωί της Πέμπτης επί της σορού, ενώ θα απαντήσει και στο ερώτημα εάν το βρέφος ήταν νεκρό πριν την γέννηση του ή εάν απεβίωσε κατά τη διάρκεια ή μετά τη γέννα.

Την νεκροτομή επί της σορού του βρέφους, θα διενεργήσουν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ενώ εκ μέρους της οικογένειας θα παρευρεθεί ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας «εκφράζει την βαθιά και ειλικρινή του λύπη στην οικογένεια για την απώλεια. Την δεδομένη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία έρευνας από την αστυνομία και αύριο θα γίνει η νενομισμένη νεκροψία που θα καταδείξει τα ακριβή αίτια θανάτου. Είμαστε σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες αρχές και θα συνδράμουμε σε ότι μας ζητηθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα καταγγελία εναντίον σκηνοθέτη στην Κύπρο-«Νόμιζα ότι άξιζα να με δέρει»

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον