Στον… λαβύρινθο του ΠΙΣ η υπόθεση γιατρού που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Στη σκιά της κατακραυγής και με δέκα χρόνια καθυστέρηση συνήλθε χθες η Επιτροπή Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για να εξετάσει την καταδίκη του γιατρού για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση, αδίκημα που διαπράχθηκε το 2011. Ο ίδιος γιατρός, ο οποίος δεν απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, είναι κατηγορούμενος σε δεύτερη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ασθενούς του, με τη δίκη του να ξεκινά σε λίγες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δέκα χρόνια μετά... συνέρχεται ο ΠΙΣ για το γιατρό που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΙΣ, μελέτησε την καταδικαστική απόφαση πριν από δέκα χρόνια, όπως ανέφερε στην κρατική τηλεόραση, ο Πρόεδρός της Μιχάλης Αναστασιάδης και αποφάσισε ομόφωνα όπως παραπεμφθεί στο Συμβούλιο του ΠΙΣ με εισήγηση για ορισμό ερευνώντος λειτουργού. «Αυτή είναι καθήκοντος η απόφαση που έπρεπε να πάρουμε. Από κει και πέρα είναι απόφαση του Συμβουλίου του ΠΙΣ είναι κατά πόσον θα εγκρίνει αυτήν την εισήγηση και θα ξεκινήσει διερεύνηση. Το γεγονός ότι θα έχει στα χέρια του την καταδικαστική απόφαση, το έργο του θα είναι πιο εύκολο χωρίς να θέλω να προδικάσω τι θα γίνει».

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, το πόρισμα του Συμβουλίου θα κατατεθεί στη συνέχεια ενώπιον του Συμβουλίου Ιατρικού σώματος. «Από κει και πέρα, η απόφαση θα είναι κατά πόσον αυτή η υπόθεση θα πρέπει να παραπεμφθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου που είναι ένα ανεξάρτητο σώμα ή θα ληφθεί άλλη απόφαση».

Ενόσω τα αρμόδια όργανα του ΠΙΣ θα εξετάζουν αυτή την υπόθεση μέσα από τις δαιδαλώδεις και χρονοβόρες διαδικασίες που περιέγραψε ο κ. Αναστασιάδης και την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του για δεύτερη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ασθενούς, ο εν λόγω γιατρός θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

«Εμείς για τη δεύτερη υπόθεση δεν έχουμε καταγγελία και στοιχεία ενώπιόν μας, πέραν από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Θα πρέπει να απευθυνθούμε στην Αστυνομία για αυτήν την υπόθεση για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Το Ισραήλ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για την επίθεσή του στο Ιράν και δεν την έγκρινε
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος