Υπό κράτηση ο 71χρονος που κατείχε βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκε ο 71χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες μετά από επιχείρηση στην κατοικία του και τον εντοπισμό ηλεκτρονικών αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ο ύποπτος φέρεται να παραδέχεται εμπλοκή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, της επιχείρησης έρευνας είχαν προηγηθεί πληροφορίες που λήφθηκαν από την Europol και ανέφεραν ότι, χρήστης του διαδικτύου απέστειλε σε άλλο χρήστη, μέσω διαδικτυακού μέσου επικοινωνίας, αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων εικόνας, με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Από εξετάσεις που έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας του προσώπου αυτού και χθες έγιναν έρευνες, δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές τύπου ταμπλέτας, ένα κινητό τηλέφωνο, οκτώ σκληροί δίσκοι φύλαξης ηλεκτρονικών δεδομένων, τρεις συσκευές φύλαξης ηλεκτρονικών δεδομένων (USB) και μία κάρτα μνήμης.

Από προκαταρκτικό έλεγχο στις ηλεκτρονικές συσκευές, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αριθμού αρχείων βίντεο και φωτογραφίας, με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και οι  ηλεκτρονικές συσκευές κατακρατήθηκαν για να τύχουν δικανικής εξέτασης.

Ο 71χρονος κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου ανακρινόμενος από τα μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φέρεται να ομολόγησε τη διάπραξη των υπό διερεύνηση αδικημάτων και συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα.

Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο πέντε ημερών, σε σχέση με αδικήματα που αφορούν, απόκτηση, κατοχή και διανομή παιδικής πορνογραφίας και απόκτηση πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Όχημα ανετράπη και κατέληξε σε χωράφι-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα