Τι ισχυρίστηκαν οι ύποπτοι της απόπειρας απαγωγής παιδιών-Και δεύτερη καταγγελία

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 29χρονου και 21χρονου, οι οποίοι συνελήφθηκαν χθες μετά από καταγγελία για απόπειρα απαγωγής 8χρονου, που έπαιζε με φίλους του στην περιοχή του παλιού λιμανιού της Λεμεσού. Ένα άλλο, παρόμοιο περιστατικό, διερευνάται επίσης από την Αστυνομία Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιχείρησαν να απαγάγουν τέσσερις ανήλικους, τους δελέασαν με φανέλες του Μέσι

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, είπε πως, «διερευνούμε υπόθεση απόπειρας απαγωγής παιδιού που διαπράχθηκε χθες και ώρα 19:40, στην περιοχή του παλιού λιμανιού της Λεμεσού».

Συγκεκριμένα, συνέχισε, τέσσερις ανήλικοι, τρεις 11χρονοι και ένας 8χρονος, έπαιζαν στην πλατεία του παλιού λιμανιού και εκεί τους πλησίασαν δυο πρόσωπα, ένας 29χρονος και ένας 21χρονος, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες, τους ζήτησαν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια, ένας εκ των υπόπτων, φέρεται να ζήτησε από τον 8χρονο να τον ακολουθήσει στο αυτοκίνητο του, για να του δώσει μια φανέλα γνωστού ποδοσφαιριστή και «τότε αντέδρασαν οι άλλοι ανήλικοι και ζήτησαν βοήθεια από άλλους παρευρισκόμενους, οι οποίοι περιόρισαν τους δυο φερόμενους δράστες».

Στη σκηνή κλήθηκαν άμεσα μέλη της ποδηλατικής αστυνομίας και οδήγησαν τους δυο υπόπτους στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου ανακρινόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν είχαν κακές προθέσεις και πως απλά ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο με τα παιδιά.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως οι δυο ύποπτοι, που είναι αλλοδαποί και διαμένουν σχεδόν έξι χρόνια στην Κύπρο,  δεν διαθέτουν οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Έρευνες έγιναν, επίσης, βάσει δικαστικού εντάλματος, στην οικία όπου διαμένουν.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως οι γονείς των παιδιών ήταν στην περιοχή, αλλά δεν είχαν οπτική επαφή μαζί τους, την ώρα του περιστατικού, ενώ απόκλεισε το ενδεχόμενο να σχετίζεται άλλη παρόμοια καταγγελία που έγινε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως,  υπήρξε καταγγελία «ότι κάποιοι ενήλικες προσπάθησαν να φωνάξουν σε ένα ανήλικο παιδάκι, η οποία επίσης διερευνάται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έπεσε» στο Ανώτατο η προμελέτη και τα ισόβια για τον φόνο του «Αμερικάνου»

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου