«Έψαχναν» για πέντε μήνες να επιδόσουν κλήση στο γιατρό αλλά εργαζόταν κανονικά

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί η νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης και άσεμνης επίθεσης από γνωστό γιατρό στη Λευκωσία, κι αυτό επειδή ενώ είχε καταδικαστεί για αντίστοιχα αδικήματα στο παρελθόν και παρά το γεγονός ότι εργαζόταν κανονικά σε νοσηλευτήριο, περιέργως δεν μπορούσε να εντοπιστεί για να του επιδοθεί δίκη ώστε να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου.

Η υπόθεση που αφορά καταγγελία γυναίκας ασθενούς τον περασμένο Αύγουστο, η οποία κατηγορεί το γιατρό, για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια ανάνηψης από επέμβαση, μπορεί να βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας, ωστόσο δεν είναι νέα. Είχε καταχωρηθεί στο δικαστήριο τον Σεπτέμβριο του 2020, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2021, αποσύρθηκε αφού δεν επιδόθηκε κλήση στον εν λόγω γιατρό για παραστεί στη δίκη του.

Παρά το γεγονός ότι πέρασαν πέντε μήνες, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Όταν επιστράφηκε ο φάκελος της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία, έγιναν έρευνες από την Αστυνομία και τελικά εντοπίστηκε ο γιατρός. Τον Φεβρουάριο του 2021 επανακαταχωρήθηκε η υπόθεση  στο Δικαστήριο και η δίκη θα αρχίσει το Μάρτιο.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός σύλλογος, όπως υποστήριξε δεν ενημερώθηκε για την προηγούμενη καταδίκη του που ήταν το 2011, με τον ίδιο να συνεχίζει να εργάζεται και να βλέπει ασθενείς. Το περίεργο είναι ότι μέχρι τον Φεβρουάριο, ο επιδότης ιδιωτικής εταιρείας δεν τον εντόπιζε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος συνέχιζε να εξετάζει σε νοσηλευτήριο.  

Ο εν λόγω γιατρός καταδικάστηκε το 2011 κατόπιν δικής του παραδοχής για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση εναντίον νεαρής γυναίκας. Το Επαρχιακό Δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Έφτασε η ώρα οι αρμόδιες Αρχές, να αρχίσουν να παίρνουν στα σοβαρά αυτές τις υποθέσεις, εκτός βέβαια κι εάν δεν τις θεωρούν σοβαρές.

Εν τω μεταξύ ο Γενικός Εισαγγελέας που έχει ενώπιόν τους τους φακέλους, δύο υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης και άσεμνων επιθέσεων έδωσε σήμερα οδηγίες για άμεση καταχώριση της μίας υπόθεσης στο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την καταγγελία των 4 γυναικών που κατήγγειλαν προπονητή στίβου για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση, ενόσω ήταν ανήλικες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ