Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τελικά… εντοπίστηκε ο γιατρός που κατηγορείται για παρενόχληση-Αρχίζει η δίκη

  22/02/2021 11:37
Τελικά… εντοπίστηκε ο γιατρός που κατηγορείται για παρενόχληση-Αρχίζει η δίκη

Τελικά… εντοπίστηκε ο γιατρός που κατηγορείται για παρενόχληση-Αρχίζει η δίκη

  22/02/2021 11:37

Αρχές Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, σε σχέση με την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από ιατρό σε ασθενή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανήλικες όταν παρενοχλήθηκαν τέσσερις αθλήτριες-Καταγγελίες και από πολιτισμό

Η υπόθεση ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδα «Πολίτης», το οποίο αναφέρεται σε καταγγελία του περασμένου καλοκαιριού από ασθενή, η οποία κατηγορεί γιατρό στη Λευκωσία, για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια ανάνηψης από επέμβαση.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου η συγκεκριμένη καταγγελία αφορά στον Αύγουστο του 2020, σημειώνοντας ότι η καταγγελία διερευνήθηκε από την αστυνομία και καταχωρίστηκε ενώπιον δικαστηρίου για εκδίκαση.

Ωστόσο, εξήγησε στο ΚΥΠΕ πως όταν καταχωρείται στο δικαστήριο μια υπόθεση τις κλήσεις προς τους κατηγορούμενους τις επιδίδει ιδιωτική εταιρεία.

Φαίνεται, είπε, «ότι δεν εντοπίστηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία και όταν δεν εντοπίζεται ένας κατηγορούμενος αναγκαστικά η υπόθεση αποσύρεται από το δικαστήριο, με τις κλήσεις να επιστρέφουν στην Αστυνομία».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «μόλις οι κλήσεις επέστρεψαν κοντά τους έκαναν τις ενέργειες τους και εντόπισαν τον κατηγορούμενο».

«Εντοπίστηκε και η υπόθεση επανακαταχωρίστηκε στο δικαστήριο, με τη διαδικασία να ξεκινά αρχές του Μάρτη», είπε.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, αναφέρει ότι θα αναμένει την πορεία των αστυνομικών ανακρίσεων και της ενδεχόμενης ποινικής υπόθεσης εναντίον του μέλους του και αναλόγως της εξέλιξης, θα ακολουθήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τα όσα δημοσιεύτηκαν χθες  (21/2/2021)  στην εφημερίδα "Πολίτης" σε σχέση με καταγγελία εναντίον ιατρού, αλλά και προηγούμενη καταδίκη του ιδίου για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση, ο ΠΙΣ σημειώνει ότι δεν ετέθη ενώπιον του η καταδικαστική απόφαση.

«Δυστυχώς, η προηγούμενη καταδικαστική απόφαση εναντίον του γιατρού δεν ετέθη εις γνώση του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ)», αναφέρει συγκεκριμένα και σημειώνει ότι το θέμα θα απασχολήσει άμεσα τα θεσμικά όργανα του ΠΙΣ, προκειμένου να ακολουθηθούν οι σχετικές πρόνοιες του νόμου.

Σε ό,τι αφορά τη νεότερη καταγγελία εις βάρος του ιδίου γιατρού, στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι  «παρακολουθώντας με προσοχή, θα αναμένει την πορεία των αστυνομικών ανακρίσεων και της ενδεχόμενης ποινικής υπόθεσης εναντίον του μέλους μας και αναλόγως της εξέλιξης, θα ακολουθήσει  όλες τις δέουσες διαδικασίες».

Τελικές καταθέσεις για την υπόθεση Α. Ελευθερίου

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ που βρίσκονται οι έρευνες σε σχέση με την καταγγελία της πρωταθλήτριας Άντρης Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίηση από πρώην παράγοντα της ΚΟΕ, ο κ. Ανδρέου είπε πως συνεχίζεται η διερεύνηση και απομένει να ληφθούν κάποιες τελικές καταθέσεις, ώστε ο φάκελος της υπόθεσης να οδηγηθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας