Απορρίπτει τα περι παρενοχλήσεων στρατιωτικού η Ε.Φ-«Δεν ήταν ικανή να υπηρετεί»

Οι καταγγελίες της Κύπριας εν αποστρατεία υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς στην ελληνική τηλεόραση περί σεξουαλικής παρενόχλησης δεν ευσταθούν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερής, ο οποίος είπε πως η υπόθεση που επικαλείται η συγκεκριμένη γυναίκα αφορά στο 2010 και έχει διερευνηθεί εις βάθος από την Εθνική Φρουρά.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τα όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορούν στη συγκεκριμένη Κύπρια εν αποστρατεία υπαξιωματικό, η οποία υποστήριξε σε ελληνικό κανάλι ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Εθνική Φρουρά αναφέροντας δύο περιπτώσεις κατά τα έτη 1999 και 2010, ο κ. Πιερής ανέφερε πως αναφορικά στο έτος 1999 δεν υπάρχει εκ μέρους της καταγγελία, όπως η ίδια ισχυρίζεται, για να σημειώσει, ωστόσο, πως το 2010 έγινε όντως καταγγελία, η οποία διερευνήθηκε εις βάθος από την Εθνική Φρουρά και δεν διαπιστώθηκε οτιδήποτε μεμπτό.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΥΠΑΜ το αποτέλεσμα από τη διερεύνηση των καταγγελιών της έδειξε ότι οι κατηγορίες της γυναίκας αυτής «δεν ευσταθούσαν», για να προσθέσει ότι η υπόθεση διερευνήθηκε και από την τότε Επίτροπο Διοικήσεως χωρίς να προκύψει οτιδήποτε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πιερής διευκρίνισε ότι οι λόγοι απομάκρυνσης της συγκεκριμένης γυναίκας από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς δεν έχουν να κάνουν με την καταγγελία που υπέβαλε το 2010, αλλά με την διάπραξη σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων.

«Μετά από τρεις αξιολογήσεις, από τις οποίες δεν κρίθηκε προακτέα έφυγε από την ΕΦ το 2018 και έφυγε γιατί δεν ήταν ικανή να υπηρετεί», είπε συγκεκριμένα.

Αναφορικά με την ενδεχόμενη προσφυγή της γυναίκας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως η ίδια ανέφερε σε κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης, ο κ. Πιερής είπε πως η Εθνική Φρουρά είναι έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως.

Είπε, περαιτέρω, πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι όπως οι υπόλοιπες υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε κοπέλες που υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση και φοβούνταν να μιλήσουν και τώρα μίλησαν και γίνεται διερεύνηση.

Όπως είπε «στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει γίνει διερεύνηση και βρέθηκε ότι οι κατηγορίες της συγκεκριμένης γυναίκας δεν ευσταθούσαν».

Τέλος, σε ερώτηση αν έχουν περιέλθει εις γνώση της ΕΦ άλλα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης, ο κ. Πιερής απάντησε αρνητικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗ:

 

Δειτε Επισης

Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους