«Έπιασε μαχαίρια και πήγε στη μάμα… Από το κρεβάτι ως το διάδρομο έμπηε της τα»

Την ώρα που οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται σε σχέση με το διπλό φονικό που διαπράχθηκε το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου στους Εργάτες, με θύματα την 52χρονη Ανδρούλλα Αβραξίδη και στον 20χρονο Στέλιο Γιάγκου, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από τα χέρια του 59χρονου συζύγου και πατέρα, νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην τελευταία τους κατοικία μάνα και γιος-Η έκκληση της οικογένειας

Σε δηλώσεις της η κ. Δέσπω Αβραξίδου στην πρωινή εκπομπή του Σίγμα, αδελφή της άτυχης 52χρονης, ανέφερε πως ο 25χρονος γιος που επιχείρησε να σκοτώσει ο δράστης, της περιέγραψε τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν στην οικία της οικογένειας, αποκαλύπτοντας πως επιχείρησε πρώτα να σκοτώσει τον ίδιο.

«Ο Χαράλαμπος μου είπε "θεία δεν είχε ούτε νεύρα, ούτε τίποτε. Ξύπνησε, έφερε μου το νέσκαφε στο κρεβάτι μου, που ποτέ του δεν μου έκαμε νέσκαφε τζιαι εφκήκε έξω. Μετά επέστρεψε με ένα σύρμα στο χέρι. Λέω του τι θα το κάνεις και μου το τύλιξε στο λαιμό"».

Ακολούθως, όπως της περιέγραψε ο Χαράλαμπος, φώναξε για βοήθεια, ενώ είδε τον πατέρα του να καταδιώκει και να μαχαιρώνει μέχρι θανάτου την μητέρα του.

«Φώναξε το μωρό όταν πήγε να τον πνίξει, γιατί κοιμόταν και η μάμα και ο Στέλιος. Άκουσε η μάμα και την ώρα που πήγε να σηκωστεί, γιατί είχε και εκείνη τα προβλήματα υγείας της,  εκείνος πήγε στην κουζίνα, έπιασε μαχαίρια και πήγε κοντά της που το κρεβάτι, ως το διάδρομο της έμπηε τα μαχαίρια. Ο Χαράλαμπος πρόλαβε εκείνη την ώρα που επιτέθηκε της μάμας, να βγει έξω και να μου φωνάζει. Εγώ δεν άκουσα τίποτα. Άκουσε η κόρη μου και μου είπε άκουσα τον Χαράλαμπο να φωνάζει βοήθεια, αστυνομία, άμπουλα, έσφαξε τους, εσκότωσε τους. Ώσπου να καταλάβω έγινε το κακό και με το Στέλιο και βγήκα έξω και είδα τον τζείνο να φεύφκει».

Η χαροκαμένη αδελφή, όπως περιέγραψε, ένιωθε τον τελευταίο καιρό πως κάτι δεν πήγαινε καλά, εξού και είχε πει στα παιδιά να κλειδώνουν τις πόρτες των δωματίων τους.

«Το είπα στο Στέλιο… Γιατί μου έλεγε ‘’θεία ο παπάς ούλλη νύχτα δεν τζοιμάται’’. Σηκώνεται που η ώρα τέσσερις, γυρίζει μέσα στο σπίτι όπως το φάντασμα και δεν κοιμάται. Και λέω του "Στέλιο, την ώρα που πάτε να κοιμηθείτε, κλειδώνετε με το κλειδί την πόρτα της κάμαρης σας, άμπα τζιαι σκοτώσει σας". Γιατί έβλεπα ότι ήταν πολλά αναστατωμένος τελευταίως, τον έβλεπα δεν ήταν καλά».

Παράλληλα, η κ. Αβραξίδου αναφέρθηκε σε περιστατικά οικογενειακής βίας, λέγοντας μάλιστα πως «όταν κάθονταν να δουν ταινία, αν δεν του έβαλε ο Χαράλαμπος την ταινία που ήθελε εκείνος, τον έδερνε».   

Επίσης, επανέλαβε πως πριν από περίπου ενάμιση μήνα ο 59χρονος προσπάθησε ξανά να πνίξει το γιο του, ο οποίος ωστόσο δεν ήθελε να προβεί σε καταγγελία, καθώς όπως είπε, «θα τον σκότωνε ο παπάς του».

Μάλιστα, η κ. Αβραξίδου ανέφερε πως κάθε μέρα άκουγε φωνές και καβγάδες, λέγοντας πως η αδελφή της δεν της έλεγε κάτι γιατί φοβόταν. «Εγώ μιλούσα με τον Στέλιο και τον ρωτούσα γιατί μαλώνουν. Και μου έλεγε για τα τσιγάρα, για τα λεφτά… Και πάντα έμπενε στη μέση ο Στέλιος, για να γλιτώσει τη μάμα του και τον αδελφό του, και πάντα τις έτρωε ο Στέλιος».

Σε σχέση με το φονικό που διαπράχθηκε το 1976 από τον 59χρονο, η αδελφή της 52χρονης ανέφερε πως δεν το γνώριζαν, ενώ όπως είπε, δεν γνώριζαν ούτε πως είχε νοσηλευτεί για χρόνια στο ψυχιατρείο.

«Έπινε χάπια ο γαμπρός μου, έπρεπε να παρακολουθείτο αλλά δεν πήγαινε στο γιατρό. Έκαμε και τη γυναίκα του, με το ξύλο που της έδινε, με τα ψυχολογικά. Ερχόταν κοπέλα και τους έβαζε ένεση. Της έλεγα πως βάλεις του, εν του βάλεις ένεση είναι το ίδιο. Της έλεγα κλείστε τον μέσα. Όταν έρχονταν άτομα από το Γραφείο Ευημερίας και εφεύγαν, εμαλλώναν. Δεν δεχόταν να μπει άτομο στο σπίτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατακρεούργησε τη μάνα με 22 μαχαιριές, μοιραίο χτύπημα στο λαιμό για τον γιο

Υπενθυμίζεται πως από την ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς, η οποία ήταν πολύωρη και διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, διαπιστώθηκε πως ο θάνατος και των δύο θυμάτων επήλθε από αιμορραγικό σοκ και πολλαπλών τραυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος επέφερε στην μητέρα 22 μαχαιριές σε διάφορα μέρη του σώματος της, ενώ ο θάνατος της επήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία ρήξης αορτής καθώς και πολλαπλών τραυμάτων σώματος και ζωτικών οργάνων, προκληθέντα από νύσσον και τέμνον όργανο.

Ο 20χρονος, έφερε πέντε μαχαιριές και ο θάνατος του επήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία ρήξης δεξιάς καρωτίδας, καθώς και πολλαπλών τραυμάτων σώματος, προκληθέντα από νύσσον και τέμνον όργανο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη