Βγήκε μπροστά η Γιολίτη για το parody λογαριασμό-Τα ρίχνει στην Αστυνομία

Απαντήσεις σ’ ότι αφορά στην καταγγελία της στην Αστυνομία για το parody account και την έφοδο της Αστυνομίας στο σπίτι εκπαιδευτικού από τη Λάρνακα, η οποία θεωρήθηκε ύποπτη, έδωσε η υπουργός Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο η Έμιλυ Γιολίτη, άδειασε την Αστυνομία για την έρευνα στο σπίτι της γυναίκας, ωστόσο επέμεινε ως προς την ορθότητα της ενέργειάς της να καταγγείλει την υπόθεση, αφού αφορούσε χλευαστικά σχόλια προς τον πατέρα της.

«Ο λογαριασμός υπήρχε καιρό. Εγώ έκανα παράπονο επειδή ανάρτησαν τον πατέρα μου. Θεωρώ την οικογένεια κάτι ιερό και θα την προστατεύσω. Όφειλα να προστατεύσω τον πατέρα μου, που δεν είναι μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας. Μετά από μέρες η εν λόγω ανάρτηση κατέβηκε. Πιστεύω πως ενώ πρέπει οι πολιτικοί να είναι ανεκτικοί, είναι πολύ διαφορετικό να βλέπουμε φωτογραφία του πατέρα μας. Εσείς εάν βλέπατε φωτογραφία του πατέρα σας με χλευαστικά σχόλια θα σας άρεσε; Εγώ έκανα μία καταγγελία υπό την ιδιότητά μου, ως πολίτης μιας ευνομούμενης πολιτείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Aυτό είναι το ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε για το parody λογαριασμό της Γιολίτη

Κληθείσα να απαντήσει εάν έπρεπε να μπουκάρει η Αστυνομία στο σπίτι της γυναίκας, η υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι δεν θα χρησιμοποιούσε τη λέξη «μπουκάρει». Ωστόσο παραδέχθηκε, πως έπρεπε να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία.

«Δεν με ευχαριστεί ότι μπήκαν στο σπίτι συμπολίτη μας και προκάλεσαν αυτή την αναστάτωση, είτε μπήκαν είτε όχι στο σωστό σπίτι. Λυπάμαι για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε. Είναι ταλαιπωρία να ψάξουν το σπίτι ενός πολίτη, τους υπολογιστές τα κινητά του και είναι δυσανάλογη ενέργεια, σε σχέση με το τι αφορούσε η καταγγελία. Εγώ δεν επιθυμώ να δώσω συνέχεια. Συζητείται κατά πόσον υπάρχει άλλη διαδικασία για να ακολουθείτε για αυτές τις υποθέσεις», ανέφερε η κ. Γιολίτη.

Υπεραμυνόμενη της καταγγελίας της, ανέφερε ότι είναι πολλοί οι πολιτικοί που έκαναν παρόμοιες καταγγελίες, στο παρελθόν και υποστήριξε πως δεν εξάσκησε πίεση, ούτε είχε εμπλοκή στη διαδικασία διερεύνησης που ακολούθησε. «Μου προκαλεί πικρία», σημείωσε προσθέτοντας πως «και στο παρελθόν έγιναν καταγγελίες, όμως δεν υπήρξε ο ίδιος θόρυβος. Η προστασία της οικογένειας, πρέπει να είναι μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες».

Στο μεταξύ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε σχέση με τις δηλώσεις της υπουργού Δικαιοσύνης στο κρατικό ραδιόφωνο και στους τίτλους τον ρεπορτάζ, η κ. Γιολίτη διευκρινίζει «πως σε καμία περίπτωση δεν ανέφερε στις δηλώσεις της ότι επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία για τον τρόπο που ενήργησε σε σχέση με τον λογαριασμό στο twitter. Ούτε και συνάδει αυτό το συμπέρασμα από τις δηλώσεις της.  Η Αστυνομία έδρασε, σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες, τις οποίες πάντοτε ακολουθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους