Ασπίδα προστασίας στη Γιολίτη από Αναστασιάδη-«Εγώ είμαι ΠτΔ… Τελεία και παύλα»

«Θέλετε απαντήσεις από πλευράς Κυβέρνησης. Εγώ είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγώ την διόρισα την κ. Γιολίτη, της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν τίθεται θέμα ανάληψης ευθυνών. Απλούστατα, τελεία και παύλα», ανέφερε καταλυτικά ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επενέβη παίρνοντας τον λόγο από την υπουργό Δικαιοσύνης, που κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσο τίθεται θέμα παραίτησης της, μετά και την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ακύρωσε το ένταλμα έρευνας σε οικίας γυναίκας για τον λογαριασμό-παρωδία, αφού διαπίστωσε πως δεν υπήρχε εύλογη υπόνοια για έκδοση του σχετικού εντάλματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χαστούκι Ανωτάτου για την έρευνα για το λογαριασμό Lady Έμιλυ-Ακύρωσε το ένταλμα

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου για τα μέτρα κατά της διαφθοράς, η υπουργός Δικαιοσύνης ερωτηθείσα για το εάν αναμένεται να αναλάβει τις πολιτικές τις ευθύνες μετά την απόφαση Ανωτάτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρενέβη, λέγοντας πως είναι «σεβαστή η απόφαση του Δικαστηρίου, σεβαστή η ευαισθησία των πολιτών ή των πολιτικών που πιθανότατα να θίγονται από ανάλογες ενέργειες πολιτών, όπως και σεβαστό το δικαίωμα της έκφρασης του κάθε πολίτη».

Όπως είπε, «επειδή είναι θέμα που αφορά προσωπικά την υπουργό, για αυτό και παρενέβηκα, για να πω ότι, οτιδήποτε η Δικαιοσύνη αποφασίσει είναι αποδεκτό. Είναι δικαίωμα του καθενός, εάν αισθάνεται ότι θίγεται, να το καταγγείλει», προσθέτοντας πως «εάν υπήρξαν υπερβολικές αντιδράσεις κτλ, αντιδράσεις εννοώ δράσεις, αυτό είναι κάτι που εάν αποτελεί υπερβολή, δεν υπάρχει θέμα να πούμε ότι στις ευαισθησίες που ο καθένας έχει, ιδιαίτερα όταν δεν είναι για χρόνια εμπλεγμένος στην πολιτική, και ξέρετε πως η δική μου παχυδερμία ή και νοοτροπία, ανέχεται όσα μου αποδίδονται, για αυτό και χθες στο διάγγελμα έκανα αναφορές, δεν είναι λόγος για να αναλάβει μια υπουργός…»

Παράλληλα, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και σε παρόμοιες καταγγελίες άλλων πολιτικών, λέγοντας, «τι να πούμε για τον πολλαπλάσιο αριθμό πολιτικών προσώπων που έχουν καταγγείλει ανάλογα φαινόμενα. Αυτό που χρειάζεται είναι επιτέλους, όχι μόνο οι θιγόμενοι που έχουν δικαίωμα, αλλά και εκείνοι που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να σέβονται την αξιοπρέπεια του καθενός. Αν θέλουν να πουν κάτι, ας το πουν από το δικό τους προσωπικό λογαριασμό. Κανένας δεν θυμώθηκε και κανένας δεν θα θυμωθεί σε αυτή την δημοκρατία, σε αυτό το κράτος».

Συνεπώς, συνέχιζε, «αν θες να πεις κάτι πες το, αν θες να πράξεις κάτι πράξε το, ή αν είναι κριτική είναι ευπρόσδεκτη, αλλά επιτέλους ας ευαισθητοποιηθούμε».

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος, με έντονο ύφος, υποστήριξε πως «επειδή είσαι πολιτικός, δεν σημαίνει πρέπει να πλήττεται και το σύνολο της οικογένειας ή και άνθρωποι που ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα καταλογίζονται σε ένα πολιτικό. Πολύ περισσότερο όταν χρησιμοποιείς το όνομα ενός πολιτικού για να προβάλεις θέσεις που μπορεί να τον θίξουν, να τον εκθέσουν και να πλήξουν μέλη της οικογένειας του».

Ο Νίκος Αναστασιάδης είπε τέλος, πως δεν μιλά ως δικηγόρος της υπουργού, σχολιάζοντας πως δεν χρειάζεται δικηγόρο, ενώ στο σημείο αυτό, δημοσιογράφος τον διέκοψε για του πει πως θα ήθελε να ακούσει και την υπουργό Δικαιοσύνης, με τον Πρόεδρο να του απαντά, «θέλετε απαντήσεις από πλευράς Κυβέρνησης. Εγώ είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγώ την διόρισα την κ. Γιολίτη, της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν τίθεται θέμα ανάληψης ευθυνών. Απλούστατα τελεία και παύλα».

Δειτε Επισης

Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου