ΒΙΝΤΕΟ: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κλειστοί δρόμοι και κατολισθήσεις βράχων

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις και η χιονόπτωση στα ορεινά που σημειώθηκαν χθες το βράδυ. Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα,  δρόμοι έκλεισαν για όλα τα οχήματα ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος. Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα, κλειστοί για όλα τα οχήματα παραμένουν οι δρόμοι Πλατρών - Τροόδους, Καρβουνά - Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους λόγω χιονόπτωσης που σημειώθηκε στις περιοχές του Τροόδους.

Ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι Πεδουλά - Pinewood - Κακοπετριάς, Πεδουλά – Κύκκου, Πεδουλά – Προδρόμου και Προδρόμου – Λεμύθου, ενώ ο δρόμος Κακοπετριάς – Καρβουνά, είναι ανοιχτός για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηρός.

Στην περιοχή Μαχαιρά, είναι κλειστός για όλα τα οχήματα ο δρόμο Παλαιχωρίου – Αγρού, ενώ ανοιχτοί για μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι Παλαιχωρίου – Ασκά – Φτερικουδίου, Πλατανιστάσας – Άλωνας και Πολύστυπου – Λαγουδερών.

Επίσης στην περιοχή Μαχαιρά, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις όγκων χώματος και βράχων σε σημεία του δρόμου Μαχαιρά – Λαζανιά.

Στην περιοχή Κύκκου, ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι Παναγιάς – Κύκκου και Παναγιάς – Σταυρού της Ψώκας.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν. Το κοινό προτρέπεται πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Η πρόβλεψη του καιρού

Σε ισχύ βρίσκεται κίτρινη προειδοποίηση από χθες, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι σήμερα.

Το βαρομετρικό χαμηλό, που επηρεάζει την περιοχή, κινείται πολύ γρήγορα ανατολικά, ενώ νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται σταδιακά το Σάββατο. Ασθενής ψηλή πίεση θα επηρεάσει την περιοχή από την Κυριακή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, που το πρωί αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα δυτικά και στα βόρεια, και παροδικά το απόγευμα στα δυτικά μέχρι κυματώδης, αλλά λίγο ταραγμένη και παροδικά μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, που αργότερα πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα νότια και στα ανατολικά, αλλά ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι νωρίς το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Σταδιακά όμως θα καταστεί συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές, αλλά ο καιρός θα σημειώσει σταδιακά σημαντική βελτίωση. Το απόγευμα και το βράδυ αναμένονται τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί νοτιοδυτικοί άνεμοι. Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σάββατο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει γενικά άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 25 εκατοστά.

Δειτε Επισης

Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»