Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση-«Έτζιζε κοπέλες σε τόπους που εν πρέπει»

Συνεχίζονται οι καταγγελίες από γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας, μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, που έφεραν αλυσιδωτές εξελίξεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, με θύματα να σπάνε καθημερινά, τις τελευταίες μέρες, τη σιωπή τους.

Σε δημόσια καταγγελία για σεξουαλική βία και παρενόχληση, προέβη μέσω ανάρτησής της, η μουσικός Αντρούλα Καφά.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Καφά, «ένας σύντροφος μου στο λύκειο επροσπάθησε να με πνίξει. Ο ίδιος επροσπάθησε να με αφήσει έγκυο. Έβαλλε με συνέχεια σε ταπεινωτικές καταστάσεις τζαι όσα όι τζαι να του ελάλουν εν εσταμάταν. Επέρασεν ο τζαιρός τζαι, αδυνατώντας να αποδράσω, έπεσα σε κατάθλιψη. Ήμουν μιτσιά τζαι ένιξερα τι να κάμω».

Σημειώνει επίσης ότι «επισκέφτηκα ένα μοναστήρι για «πνευματική» βοήθεια. Εβρέθηκα σε ένα δωματιούι με έναν μοναχό. Άνοιξα του τη ψυσιή μου παρακαλώντας τον για βοήθεια. Είπε μου να σηκωστώ πάνω να με αγκαλιάσει να με κάμει να νιώσω καλύτερα. Εσηκώστηκα. Η αγκαλιά έγινε αμέσως χούφτωμα τζαι άρκεψε να τρίφκεται πάνω μου. Εβούρησα τζι έφυα».

Επισημαίνει εξάλλου πως, «πριν κάποιο τζαιρό εσυμμετείχα σε μια θεατρική δουλειά τζαι προϊστάμενος μου ήταν ένας κύριος, σχετικά γνωστός τζιόλας, που οι ανάρμοστες συμπεριφορές του προς τις συναδέλφους του εν πολλά γνωστές. Κάθε φορά που τον εθώρουν εκόλλαν μου τόσο απρόσκοπτα που ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Έστελλε μου μηνυματούθκια σε ώρες άκυρες τζι ελάλεν μου να με πάρει ταξίθκια ποτζί τζαι ποδά. Επέμενε να με πληρώσει παραπάνω από ότι εσυμφωνήσαμε γιατί ένιξερεις ποττέ».

Όπως εξηγεί η κ. Καφά, «εφοούμουν να πάω δουλειά άμπα τζαι δω τον μπροστά μου, ή άμπα τζαι τύχει τζαι βρεθώ μόνη μου μαζί του. Είδα τον να τζίζει κοπέλες σε τόπους που εν πρέπει, τζαι να εν τζι άλλοι μπροστά, τζαι κανένας να μεν το βρίσκει αξιοσημείωτο. Πρόσφατα εγνώρισα μιαν κοπέλα που μου είπε ότι είσιεν τον συναντήσει πριν λίες μέρες για δουλειά, τζαι είπεν της να βρεθούν μόνοι τους τη νύχτα για να «γνωριστούν καλύτερα». Τούτα ούλλα ξέρουμεν τα ούλλοι, γίνουνται μπροστά στα μάθκια μας, τζαι κανένας εν λαλεί τίποτε. Γιατί; Γιατί τους αφήνουμε να κάμνουν ότι θέλουν; Ως πού εν να πάει τούτο το πράμα; Πού ξέρετε τι άλλο μπορούν να κάμουν, ή τι εκάμαν ήδη;»

Υποδεικνύει πως «προφανώς τούτες οι ερωτήσεις εν απευθύνουνται προς τις γυναίκες που εν το αντικείμενο τούτης της βίας. Ενεν υποχρέωση μας να φκαίνουμε να λέμε τα βιώματα μας για να αλλάξουν τα πράματα. Άλλωστε το πρόβλημα εν θεσμικό. Ο περίγυρος όμως παίζει τζαι τζείνος ένα σημαντικό ρόλο στη συντήρηση τούτης της κουλτούρας. Για αυτό όσοι ξέρετε τι γίνεται τζαι εν λαλείτε τίποτε, ήρτεν η ώρα να επανορθώσετε για την αδιαφορία σας. Την επόμενη φορά που εν να δείτε έστω τζαι ίχνος παρενόχλησης ή ανάρμοστης συμπεριφοράς, ενδιαφερτείτε. Ρωτάτε μας αν είμαστε οκ, βοηθάτε μας να καταγγέλλουμε παρά να γυρίζετε που την άλλη ή να διαφυλάσσετε τα δικά σας συμφέροντα. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι τζι όσοι σιωπούν εν συνένοχοι, τελεία τζαι παύλα».

Στέλνει επίσης το μήνυμα, «να ξέρετε πως τούτες οι συμπεριφορές που περιγράφω ένεν καθόλου εξτρήμ. Για εμάς τις γυναίκες εν κανονικότητα. Τούτοι ούλλοι κυκλοφορούν μες τον κόσμο σαμπώς τζαι εν δικαίωμα τους να μας συμπεριφέρουνται έτσι. Κάμνουν μας ότι θέλουν τζαι συνεχίζουν την πορεία τους χωρίς καν να τους περνά που το νου ότι μια μέρα μπορεί να έχουν επιπτώσεις. Τόσο σίουροι ένει ότι εν θα ανοίξουμε ποττέ το στόμα μας. Ε λοιπόν κάμνουν λάθος».

Καταλήγοντας, η κ. Καφά αναφέρει πως «παίρνω μηνύματα από αρκετές κοπέλες με παρόμοιες εμπειρίες που σκέφτουνται να μιλήσουν. Ευχαριστώ για το θάρρος τζαι την εμπιστοσύνη σας. Να ξέρετε πως όσο πιο πολλές είμαστε τόσο πιο προστατευμένες, τζαι τόσο πιο δύσκολο να μας αμφισβητήσουν (τούτο ισχύει τζαι γενικά αλλά τζαι όσο αφορά επίσημες καταγγελίες). Ότι θέλετε μεν διστάσετε να μου στείλετε ένα μήνυμα. We can do this!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες