Πέμπτη 4 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έρευνα για παράνομη συνάθροιση στο μνημείο του Γρίβα-Πήγαν να τιμήσουν την μνήμη του

  27/01/2021 19:36
Έρευνα για παράνομη συνάθροιση στο μνημείο του Γρίβα-Πήγαν να τιμήσουν την μνήμη του

Έρευνα για παράνομη συνάθροιση στο μνημείο του Γρίβα-Πήγαν να τιμήσουν την μνήμη του

  27/01/2021 19:36

Υπόθεση παράνομης συνάθροισης, στο μνημείο του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, διερευνά η Αστυνομία.

Ανήμερα της 47ης επετείου από το θάνατό του, μερίδα πολιτών, μετέβη στο μνημείο του Γρίβα στη Λεμεσό, για να τιμήσει τη μνήμη του, παρά τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, για περιορισμό της πανδημίας.

Μόλις το περιστατικό περιέπεσε στην αντίληψη της ηγεσίας της Αστυνομίας, δόθηκαν οδηγίες και άρχισε διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ αξιολογούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, για τον εντοπισμό όσων παρευρέθηκαν στο σημείο.

Σημειώνεται πως χθες οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, ανακοίνωσε πως το ετήσιο τρισάγιο στον τάφο του Διγενή, δεν θα πραγματοποιείτο, λόγω των μέτρων.

Όπως ανέφεραν στην ανακοίνωση, «οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955 – 1959 με λύπη ανακοινώνουν ότι δεν θα τελεστεί το Τρισάγιο στον τάφου του Αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. στρατηγού Γεωργίου Γρίβα – Διγενή όπως προγραμματίστηκε για αύριο Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 12 μ. και αυτό θα πραγματοποιηθεί όταν αρθούν τα μέτρα στη διακίνηση.

Ο λόγος της ματαίωσης του Τρισαγίου οφείλεται στην αρνητική απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Υγείας σε σχετική επιστολή των οργανώσεων των Αγωνιστών στην οποία αναφέρεται συγκεκριμένα το εξής: Ο υπουργός δεν εγκρίνει το αίτημά σας για τέλεση του Τρισαγίου, διότι το διάταγμα δεν επιτρέπει εξαιρέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό το θρησκευτικό μνημόσυνο του Αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας