Ασφάλισαν την οικία πριν τη διαρρήξουν και πυρπολήσουν-Η μαρτυρία που καίει τους ιδιοκτήτες

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 32χρονου, που φέρεται να ενεργούσε ως μεσάζοντας στην υπό διερεύνηση υπόθεση εμπρησμού οικίας στην Επισκοπή, πίσω από την οποίαν εκτιμάται πως κρύβονται οι ιδιοκτήτες της, σε μια προσπάθεια εξαπάτησης ασφαλιστικής εταιρείας.

Για την υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση 40χρονος και 23χρονος, που φέρονται ως τα πρόσωπα που έθεσαν φωτιά στην οικία, καθώς και οι ιδιοκτήτες της, ένας ζεύγος 47 και 45 χρόνων. Ο 32χρονος είχε συλληφθεί στις 22 Ιανουαρίου από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων και χθες παραδόθηκε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπό οκταήμερη κράτηση ο 23χρονος που συνελήφθη για τον εμπρησμό στην Επισκοπή

Ο εμπρησμός σημειώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2020, και από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, ενώ νωρίτερα η οικία είχε διαρρηχθεί. Όπως ανέφεραν οι ιδιοκτήτες της, οι δράστες απέσπασαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 180 χιλιάδων ευρώ, διάφορα χρυσαφικά, καθώς και δύο ρολόγια συνολικής αξίας 30.000 ευρώ. Ανέφεραν δε ότι στην οικία υπήρχε κάβα με μπουκάλες κρασιού και ουίσκι, που ήταν ασφαλισμένη έναντι 80,200 ευρώ.

Αρχικά είχε συλληφθεί ως ύποπτος ο 40χρονος, ο οποίος ανακρινόμενος ανέφερε πως, με διαμεσολαβητή τον 32χρονο, έθεσε φωτιά στην οικία, μαζί με τον 23χρονο, έναντι χρηματικού ποσού χιλίων ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, εισήλθαν στην οικία με βάση οδηγίες που έλαβε τηλεφωνικά ο 23χρονος, ενώ στο χώρο βρήκαν υπήρχαν πλαστικά δοχεία με εύφλεκτη ύλη, τα οποία χρησιμοποίησαν για να θέσουν φωτιά.  Αρνείται επίσης ότι κλάπηκαν χρήματα ή άλλη περιουσία και πως εντύπωση του προκάλεσε πως στην οικία υπήρχαν παλιού τύπου τηλεοράσεις, αλλά και κενές περιεχομένου φιάλες κρασιού.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος, αν και αρχικά εξέφρασε επιθυμία να δώσει θεληματική κατάθεση και να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αρνήθηκε τελικά να πει οτιδήποτε άλλο ή να υπογράψει την κατάθεση του. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες αρνούνται ανάμειξη στην υπόθεση και δίνουν διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Το ενδεχόμενο προσπάθειας εξαπάτησης της ασφαλιστικής εταιρείας ενισχύεται και από το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες της είχαν πρόσφατα υποβάλει αίτημα στην ασφαλιστική εταιρεία για κάλυψη ζημιών από φωτιά, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε γίνει αναβάθμιση του ασφαλιστήριου συμβολαίου.

Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα ο 32χρονος, διέταξε την κράτηση του για περίοδο τριών ημερών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»