Έσπασε τα κοντέρ σε άλκοτεστ 42χρονη-Οδηγούσε με το πενταπλάσιο όριο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα απαγόρευσης οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος σε γυναίκα ηλικίας 42 ετών η οποία είχε εντοπιστεί στις 23 Ιανουαρίου 2021 στο Παραλίμνι να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλη αφού είχε στον οργανισμό της 119μg% αλκοόλης αντί 22 μg% που είναι το ανώτατο όριο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της 23ης Ιανουαρίου, μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου ανέκοψαν σε δρόμο στο Παραλίμνι, αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα ηλικίας 42 ετών.

Η οδηγός υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης, με θετική ένδειξη και στη συνέχεια σε τελική εξέταση με χαμηλότερη ένδειξη 119μg% αντί 22μg%, που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Εναντίον της 42χρονης σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο διέταξε όπως η γυναίκα υπογράψει προσωπική εγγύηση ύψους χιλίων ευρώ προκειμένου να  διασφαλιστεί η παρουσία της στο Δικαστήριο στις 25 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει οριστεί η υπόθεση για εκδίκαση.

Το Δικαστήριο εξέδωσε επίσης εναντίον της γυναίκας διάταγμα απαγόρευσης οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει ότι «η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελεί μια από τις σοβαρότερες τροχαίες παραβάσεις, αφού βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών πριν από την οδήγηση, μπορεί να μειώσει την ικανότητα αντίληψης του οδηγού και ταυτόχρονα να αυξήσει το χρόνο αντίδρασης του, με τα αποτελέσματα ο οδηγός αυτός να αποτελεί πηγή κινδύνου, τόσο για τον ίδιο τον εαυτό του, όσο και για τους άλλους χρήστες του δρόμου».

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας