Σάββατο 19 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ισχυρός σεισμός 5.0 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο-Επίκεντρο Λευκωσία και Λάρνακα

  21/01/2021 16:31
Ισχυρός σεισμός 5.0 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο-Επίκεντρο Λευκωσία και Λάρνακα

Ισχυρός σεισμός 5.0 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο-Επίκεντρο Λευκωσία και Λάρνακα

  21/01/2021 16:31

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε γύρω στις 16:30 την Κύπρο, προκαλώντας αναστάτωση στους πολίτες.

Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.Ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στο Δασάκι Άχνας, 18 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά της Λάρνακας και εστιακό βάθος 55 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο, λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους του. Έγινε έντονα αισθητός στην επικεντρική περιοχή, στην επαρχία Λάρνακας, Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στην επαρχία Πάφου. Έγινε επίσης αντιληπτός στην Συρία, Λίβανο, Ισραήλ και Τουρκία.

 

Λόγω του σεισμού, διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά η Ολομέλεια της Βουλής, για ψήφιση του προϋπολογισμού.

Μιλώντας στον REPORTER, πολίτες ανέφεραν ότι σε κάποιες περιπτώσεις έπεσαν αντικείμενα από τους τοίχους των σπιτιών τους.

«Toν ένιωσα. Βγήκα έξω, φοβήθηκα. Έπεσαν τα πιάτα μας από το έπιπλο. Μακάρι να μην έχει άλλο. Ήταν έντονος ο σεισμός».

Σε δηλώσεις του επίσης ο Κοινοτάρχης από το Δασάκι Άχνας, είπε ότι «ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στο Δασάκι. Ο κόσμος έτρεχε να βγει έξω από το σπίτι του. Δεν έχουμε αναφορές για ζημιές στην κοινότητα μέχρι στιγμής».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η Πυροσβεστική δεν έλαβε οποιαδήποτε κλήση μέχρι αυτή τη στιγμή που να αφορά το σεισμό, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Αστυνομία.

Σε ανάρτησή του ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, αναφέρει ότι η ώρα που έγινε ο σεισμός ήταν στις 16:27, με εστιακό βάθος τα 55 χιλιόμετρα και εστία το Δασάκι Άχνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας