Πέμπτη 25 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα ποινή φυλάκισης στον Εμπεδοκλή για παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία

  21/01/2021 11:22
Νέα ποινή φυλάκισης στον Εμπεδοκλή για παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία

Νέα ποινή φυλάκισης στον Εμπεδοκλή για παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία

  21/01/2021 11:22

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, αρχίζοντας από σήμερα, στον πρώην Δημοτικό Γραμματέα Λάρνακας Λευτέρη Εμπεδοκλή, 59 ετών, αφού κρίθηκε ένοχος σε κατηγορία παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, δηλαδή ότι προσπάθησε να επηρεάσει λειτουργό του Δήμου, που επρόκειτο να καταθέσει σε δίκη, στην οποία ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο μάρτυρας που έκαψε Εμπεδοκλή και η εξομολόγηση στο κοιμητήριο

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, ο 59χρονος, ενώ τον Ιούνιο του 2018 ήταν κατηγορούμενος σε υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων, προσπάθησε να επηρεάσει λειτουργό του Δήμου. 

Συγκεκριμένα ενώ πλησίαζε η κατάθεση λειτουργού του Δήμου Λάρνακας, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο πρώην Δημοτικός Γραμματέας, τον επισκέφθηκε και τού εισηγήθηκε να διαβάσει συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο το οποίο είχε ετοιμάσει με τον δικηγόρο του.

Ωστόσο ο λειτουργός του Δήμου Λάρνακας μετέβη στην Αστυνομία και έκανε καταγγελία, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του πρώην Δημοτικού Γραμματέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένοχος σε τρεις κατηγορίες ο δημοτικός γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής

Η υπόθεση εκδικάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο την περασμένη εβδομάδα τον έκρινε ένοχο στην κατηγορία της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία και είχε ορίσει την 21η Ιανουαρίου ως ημερομηνία για επιβολή ποινής στον 59χρονο.

Σήμερα το Δικαστήριο επέβαλε στον πρώην Δημοτικό Γραμματέα Λάρνακας ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, αρχίζοντας από σήμερα η οποία δεν συντρέχει με την ποινή που του έχει ήδη επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας καταδικάστηκε στις 23 Απριλίου 2019 σε φυλάκιση πέντε ετών, αφού βρέθηκε ένοχος, ύστερα από ακροαματική διαδικασία, στις κατηγορίες της κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας