Την… είπε με το γάντι στη Γιολίτη ο Αβέρωφ-«Αυτά δεν λύνονται έτσι»

Άδειασε για άλλη μια φορά με το… γάντι την υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, για τις ενέργειες της σε σχέση με τον parody αccount που δημιουργήθηκε στο όνομα της από πολίτη, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.  

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Νεοφύτου, επανέλαβε τη θέση ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Ως πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να δείχνουμε πέραν των ορίων μας ανεκτικότητα, σε οποιαδήποτε καλόβουλη, κακόβουλη κριτική, σάτιρα ή οτιδήποτε άλλο. Από την άλλη, υπάρχει το αναφαίρετο δικαίωμα του οποιουδήποτε να προσφύγει στη δικαιοσύνη».

Ως πολιτικά πρόσωπα όμως, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, «έχω τη θέση να ξεπερνούμε τα όρια της ανεκτικότητάς μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, με τον κόσμο να τα έχει με όλους μας. Αν πουν μια κουβέντα παραπάνω, αν γράψουν κάτι περισσότερο, να υπάρχει περισσότερη ανεκτικότητα απ’ ότι προηγουμένως και να βρούμε τρόπο να τελειώσει και αυτό το θέμα, γιατί έχουμε πολλά συσσωρευμένα εθνικά προβλήματα. Ας μην συσσωρεύουμε και άλλα μικρότερης έντασης».

Κληθείς να απανατήσει για τα όσα λέγονται περί κατάχρησης εξουσίας, σημείωσε ότι «δεν μπορείτε να μου εγείρεται ζήτημα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, εξετάζει ακύρωση του εντάλματος, αλλά την ίδια ώρα να αμφισβητείται ένα κατώτερο Δικαστήριο. Η Αστυνομία δεν κτύπησε την πόρτα του οποιουδήποτε. Κάποιος που ακούει κατάχρηση εξουσίας, είναι ως σαν να πήγε η Υπουργός στην Αστυνομία και να πήγε η Αστυνομία και να χτύπησε την πόρτα οποιουδήποτε πολίτη. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η Αστυνομία, μετά την καταγγελία, αν έπρεπε να δώσει ανεκτικότητα, είναι άλλο ζήτημα. Πήγε στο Δικαστήριο. Αν το Δικαστήριο είχε λάθος απόφαση, ο δικηγόρους του πολίτη προσέφυγε στο Ανώτατο».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε πως, «χρειάζεται να είστε ανεκτικοί και αυτά τα πράγματα από πολιτικά πρόσωπα δεν λύνονται με αυτό τον τρόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών