Τρίτη 2 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Διακόπηκαν λόγω κακοκαιρίας οι έρευνες για την αγνοούμενη λουόμενη στη Λάρνακα

  18/01/2021 16:18
Διακόπηκαν λόγω κακοκαιρίας οι έρευνες για την αγνοούμενη λουόμενη στη Λάρνακα

Διακόπηκαν λόγω κακοκαιρίας οι έρευνες για την αγνοούμενη λουόμενη στη Λάρνακα

  18/01/2021 16:18

Σταμάτησαν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή του κόλπου της Λάρνακας, οι έρευνες των πλωτών μέσων, για εντοπισμό γυναίκας, η οποία χθες το μεσημέρι εισήλθε για μπάνιο στη περιοχή των Φοινικούδων και έκτοτε αγνοείται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας, ηλικίας 70 ετών από τη Λάρνακα, διακόπηκε χθες λόγω του σκότους και επανήρχησαν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας. Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτά μέσα της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, ναυαγοσώστες της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, ομάδα έρευνας της Πολιτικής Άμυνας και ομάδα εθελοντών δυτών.

Στις προσπάθειες εντοπισμού της γυναίκας κατά τη σημερινή επιχείρηση, συμμετείχαν πλωτά μέσα της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, πτητικά μέσα της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η Πολιτική Άμυνα με ομάδες έρευνας ακτής, το Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ) του ΠΣΕΚ, ναυαγοσώστες της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, ναυαγοσώστες και σκάφος του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λάρνακας, εθελοντική ομάδα δυτών με σκάφος, προσωπικό και μέσα των Βρετανικών Βάσεων, καθώς και Drones του ΚΣΕΔ».

Ωστόσο γύρω στις 15.00 το μεσημέρι οι έρευνες με τα σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας και τις θερμικές κάμερες σταμάτησαν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στον κόλπο της Λάρνακας, αφού η θάλασσα είναι κυματώδης και πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας από πεζά περίπολα στην περιοχή των κυματοθραυστών που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο της Ορόκλινης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή, γύρω στις 15.40 το μεσημέρι, λήφθηκε πληροφορία ότι γυναίκα ηλικίας 70 ετών αγνοείτο στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της παραλίας των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

Η γυναίκα είχε μεταβεί με φιλικό πρόσωπο στην περιοχή και στη μία το μεσημέρι, εισήλθε μόνη της στη θάλασσα για κολύμπι, χωρίς όμως από τότε να δώσει κανένα σημείο ζωής.

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας (ΚΣΕΔ) ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» και στην περιοχή στάλθηκαν πλωτά και πτητικά μέσα της Λιμενικής & Μονάδας Αεροπορικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας, πεζά περίπολα θερμικές κάμερες και drone και άρχισαν έρευνες προς εντοπισμό της γυναίκας.

Το ΚΣΕΔ παρακαλεί το κοινό σε περίπτωση που έχει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία που πιθανόν να βοηθήσει την επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας  να επικοινωνεί στο τηλέφωνο του Κέντρου Επιχειρήσεων (+357 1441).

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας