Καλείται το κοινό να σπεύσει να αναγνωρίσει κλοπιμαία-Ψάχνουν το συνεργό 29χρονου

Σε πολύ  προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εξετάσεις για την υπόθεση διαρρήξεων και κλοπών στην Πάφο μετά την σύλληψη 29χρονου, ενώ η Αστυνομία αναζητεί ακόμη ένα πρόσωπο για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως μετά την παραδοχή του 29χρονου για τρεις διαρρήξεις και κλοπές σε κοσμηματοπωλείο, ξυλουργείο και κατάστημα με σουβενίρ, καλείται το κοινό να επισκεφτεί την αστυνομική διεύθυνση Πάφου για επιθεώρηση των ανευρεθέντων.  Οι εξετάσεις είπε, «βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις και αναμένονται να ληφθούν άλλες τριάντα καταθέσεις για να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο».

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου ο 29χρονος μόνιμος κάτοικος Πάφου, συνελήφθη στις 14.1.21 με δικαστικό ένταλμα, έπειτα από καταδίωξη του από πολίτες. Στην κατοχή του 29χρονου εντοπίστηκε αριθμός αντικειμένων τα οποία αναγνωρίστηκαν ότι προέρχονται από διαρρήξεις και κλοπές υποστατικών στο κέντρο της Πάφου.

Ανακρινόμενος ο 29χρονος για την ύπαρξη των αντικειμένων στην κατοχή του παραδέχτηκε, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Πάφου,  ότι στις 12.1.21 διέρρηξε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται επί της οδού Μακαρίου Γ’ στην Πάφο. Τα αντικείμενα που κλάπηκαν από το κοσμηματοπωλείο ανέρχονται σε 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τον παραπονούμενο.

Εξάλλου, από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας, φέρεται ότι ο 29χρονος στις 13.1.21 διέρρηξε ακόμη  ένα σουβενίρ κατάστημα που βρίσκεται στην στοά Νικολαΐδη στην Λαϊκή Γειτονιά στην Πάφο. Από το σουβενίρ κλάπηκαν ασημένια κοσμήματα και είδη σουβενίρ άγνωστης αξίας μέχρι στιγμής, ενώ μέρος των κλοπιμαίων από το συγκεκριμένο κατάστημα βρέθηκε στην κατοχή του 29χρονου.

Ο κ. Ιωάννου συμπλήρωσε ακόμη πως  στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκαν αντικείμενα που κλάπηκαν από ξυλουργείο στην ίδια περιοχή τα οποία αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του υποστατικού. Συγκεκριμένα, από το ξυλουργείο κλάπηκαν διάφορα εργαλεία αξίας περίπου 4.000 ευρώ.

Ο 29χρονος εναντίον του οποίου το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα της παράνομης κατοχής περιουσίας, της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και της μαχαιροφορίας μεταξύ των ημερομηνιών 9- 14 Ιανουαρίου 2021, στην Πάφο .

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου καταβάλλεται προσπάθεια να αναγνωριστούν και τα υπόλοιπα αντικείμενα τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί από ποια υπόθεση προέρχονται.

Πρόσθεσε πως για την υπόθεση αναζητείται ακόμη ένα άτομο το οποίο φαίνεται από τις εξετάσεις να συμμετείχε με τον 29χρονο στην διάπραξη των διαρρήξεων και κλοπών.

Είπε ακόμη πως οι έρευνες θα συνεχιστούν για εντοπισμό και άλλης περιουσίας αλλά και ρουχισμού και των κουκούλων που φορούσαν κατά την διάρκεια διάπραξης των αδικημάτων οι δράστες. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)