Κύπρος 2021... Έστειλαν υπόδικο 20χρονο άστεγο και χρήστη για... 0,02 γρ. κάνναβης

Σαν να μην έφτανε ο μεγάλος αριθμός υποδίκων που βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές, περιμένοντας μήνες για την εκδίκαση της ποινής τους, λόγω από τη μια των χρονοβόρων διαδικασιών και από την άλλη της πανδημίας που «πάγωσε» υποθέσεις, τα Δικαστήρια συνεχίζουν να στοιβάζουν όλο και περισσότερους, αφήνοντας στα συρτάρια εναλλακτικούς τρόπους που διασφαλίζουν την παρουσία τους στα Δικαστήρια.

Λίγες μέρες μετά την απόφαση του Ανωτάτου, που άφησε ελεύθερο μετά από 22 μήνες υπόδικο για υπόθεση 83 κιλών ναρκωτικών, αφού έκρινε πως το Κακουργιοδικείο δεν εξέτασε όπως θα έπρεπε την μαρτυρία η οποία, όπως αναφέρθηκε, δεν τους συνέδεε με τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν συνεπώς μπορούσε η παρουσία τους στη δίκη να διασφαλιστεί με διαφορετικό τρόπο (σ.σ τέθηκαν στο μέτρο του κατ οίκον περιορισμού-βραχιολάκι), το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, διέταξε την κράτηση 20χρονου για… 0,2 γραμμάρια κάνναβης.

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος, ο οποίος δήλωσε στις Αρχές πως είναι άστεγος, συνελήφθη στις 2 Ιανουαρίου 2020, καθώς στην κατοχή του εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης 0,2 γραμμαρίων, ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε δίκη. Επίσης, στο κατηγορητήριο προστέθηκε άλλη μια κατηγορία που αφορά αδίκημα που διαπράχθηκε το 2018, το οποίο αφορά επίσης ποσότητα ναρκωτικών, που ανέρχεται στα… 0,03 γραμμάρια κάνναβης.

Σημειώνεται πως πρόκειται για περιστασιακό χρήστη, ο οποίος χρήζει βοήθειας και στήριξης για απεξάρτηση από το κράτος, ίσως όμως από άλλο κράτος που επιδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη του (σ.σ όχι με δηλώσεις «θα, θα, θα» στα ΜΜΕ), σε αυτά τα άτομα, προτού είναι αργά…

Υ.Γ Ο εν λόγω 20χρονος… Εσκομπάρ (σ.σ ένας από τους μεγαλύτερους βαρόνους ναρκωτικών ανά το παγκόσμιο), οδηγήθηκε στη φυλακή για να τιμωρηθεί για το αδίκημα που διέπραξε. Μαζί του άλλοι τόσοι, που εμπλέκονται σε άλλες υποθέσεις… Σε αυτούς όμως τους «άλλους τόσους», ακόμη δεν βρίσκονται άτομα που έκλεψαν εκατομμύρια από το κράτος… Και οι έρευνες, συνεχίζονται…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι παρεξηγημένοι «έμποροι» ναρκωτικών και οι… Εσκομπάρ της Κύπρου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο κουστουμαρισμένος υπόκοσμος-Ποιοι είναι πιο καθαροί... Οι «μέσα» ή οι «έξω»;

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας