Τετάρτη 3 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ψάχνει στην Κύπρο Ρώσο επιχειρηματία η Ιντερπόλ για την έκρηξη στον Λίβανο

  13/01/2021 10:53
Ψάχνει στην Κύπρο Ρώσο επιχειρηματία η Ιντερπόλ για την έκρηξη στον Λίβανο

Ψάχνει στην Κύπρο Ρώσο επιχειρηματία η Ιντερπόλ για την έκρηξη στον Λίβανο

  13/01/2021 10:53
Δύο Ρώσους, ένας εκ των οποίων φαίνεται να διαμένει στην Κύπρο και έναν Πορτογάλο αναζητεί η Ιντερπόλ, για τα εκρηκτικά τα οποία βρισκόταν αποθηκευμένα στο λιμάνι της Βηρυτού για έξι χρόνια, και εξερράγησαν τον περασμένο Αύγουστο προκαλώντας το θάνατο 200 ατόμων και προκαλώντας φοβερές καταστροφές στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.
 
Το κρατικό πρακτορείο του Λιβάνου NNΑ, μετέδωσε ότι οι ειδοποιήσεις αφορούν στον ιδιοκτήτη και τον καπετάνιο του Rhosus, του πλοίου που μετέφερε τους 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου στο Λίβανο το 2013 και έμειναν αποθηκευμένα εκεί για έξι χρόνια, καθώς και έναν Πορτογάλο έμπορο νιτρικών, που επισκέφθηκε το 2014 την αποθήκη του λιμανιού.
 
Ο κρατικός εισαγγελέας του Λιβάνου, Ghassan Khoury, ζήτησε από την Ιντερπόλ να εκδώσει τις εν λόγω ειδοποιήσεις, ανέφερε το ΝΝΑ. Το πρακτορείο δεν έδωσε τα ονόματα των τριών, ωστόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δημοσίευσαν τις ειδοποιήσεις κατονομάζοντας τον Ιγκόρ Γκρέουσκιν, Ρώσο επιχειρηματία που φαίνεται να διαμένει στην Κύπρο και αγόρασε το φορτηγό πλοίο το 2012 και τον πρώην Ρώσο καπετάνιο του σκάφους, Μπόρις Προκόσεφ. Ο Πορτογάλος που αναζητεί η Ιντερπόλ φέρεται να είναι ο Jorge Manuel Mirra Neto Moreira.
 
Ο Προκόσεφ, ο πρώην καπετάνιος, δήλωσε στο Associated Press λίγες μέρες μετά την έκρηξη, ότι εντάχθηκε στο πλοίο στην Τουρκία το 2013, αφού το προηγούμενο πλήρωμα παραιτήθηκε. Ο Γκρέουσκιν, που φαίνεται να διαμένει στην Κύπρο, φέρεται να πληρώθηκε με ένα εκατομμύριο δολάρια για τη μεταφορά του φορτίου από τη Γεωργία στη Μοζαμβίκη, όπως δήλωσε ο πρώην καπετάνιος.
 
Η ανακοίνωση της Ιντερπόλ, είναι πάντως ένα μη δεσμευτικό αίτημα προς τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο, για να εντοπίσουν τα πρόσωπα και όχι ένταλμα σύλληψης. Υπενθυμίζεται ότι, από την έκρηξη συνελήφθησαν 30 άνθρωποι, οι περισσότεροι λιμενικοί και τελωνειακοί αξιωματούχοι.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας