Οι πληροφορίες για δολοφονίες, οι ατασθαλίες μισού εκ. και η απόπειρα φόνου

Πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας τους, είχαν οι δύο επιχειρηματίες και στελέχη της εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης γης, οι οποίοι ήταν τα θύματα της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, 2020, στο Λιοπέτρι. Πληροφορίες, οι οποίες έφθασαν ενώπιον της Αστυνομίας από τις αρχές Δεκεμβρίου, εξού και τα σπίτια τους φρουρούνταν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Συνελήφθη και τρίτο πρόσωπο για την απόπειρα φόνου στο Λιοπέτρι

Για την υπόθεση της απόπειρας φόνου και της βομβιστικής επίθεσης που δέχθηκαν οι δύο, συνελήφθη αρχικά 35χρονος, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε άλλες δύο συλλήψεις, 52 ετών και οι δύο, οι οποίοι οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.  

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, από τις εξετάσεις φαίνεται να προκύπτει πως ο εκρηκτικός μηχανισμός, πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι δράστες βρίσκονταν στην περιοχή και παρακολουθούσαν τους παραπονούμενους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του REPORTER, οι παραπονούμενοι κατέθεσαν πως οι υποψίες τους για την βομβιστική επίθεση στρέφονται εναντίον των δύο υπόπτων που συνελήφθησαν, τους οποίους και κατονόμασαν γραπτώς.

Καταγγελία πριν την απόπειρα φόνου
Σε γραπτή κατάθεση που έδωσαν περί τα τέλη Νοεμβρίου, οι δύο επιχειρηματίες,  προέβησαν σε γραπτή καταγγελία εναντίον του πρώτου υπόπτου, αλλά και άλλων προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο δεύτερος ύποπτος, για οικονομικές καταχρήσεις και ατασθαλίες μεγάλου χρηματικού ποσού από συγκρότημα εταιρειών που δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης γης.

Πέραν της συγκεκριμένης υπόθεσης, οι παραπονούμενοι τους τελευταίους μήνες, όπως κατήγγειλαν, έλαβαν αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι δύο 52χρονοι που συνελήφθησαν, ανέθεσαν σε τρίτο πρόσωπο να τους δολοφονήσει.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι παραπονούμενοι, όπως ανέφεραν, έλαβαν σοβαρά τις απειλές και για αυτό οι κατοικίες τους φρουρούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας από ιδιώτες φύλακες, ενώ περιπολούνται από την Αστυνομία σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των παραπονουμένων είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο συγκεκριμένο συγκρότημα εταιρειών, ενώ ο δεύτερος από τον Μάιο του 2020, είναι ένας εκ των διευθυντών της εταιρείας.

Σε ότι αφορά τους υπόπτους, όπως αναφέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ο πρώτος εργαζόταν ως εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, από την οποία απολύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 για οικονομικές καταχρήσεις από την εταιρεία και από συνδεδεμένων με αυτήν εταιρεία, που υπολογίζεται σε πέραν των 500 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, σε ορισμένες περιπτώσεις στις οικονομικές καταχρήσεις έχει εμπλοκή και δεύτερος ύποπτος.
Πέραν των οικονομικών καταχρήσεων, ο ένας εκ των υπόπτων καταγγέλθηκε και για παράνομη κατακράτηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και πέντε αυτοκίνητα συνολικής αξίας 200 χιλιάδων ευρώ.

Είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο
Ως αποτέλεσμα της καταγγελίας, εναντίον των δύο υπόπτων διερευνώνται ποινικές υποθέσεις, ενώ την 1η Δεκεμβρίου 2020 οι δύο είχαν συλληφθεί για κατακράτηση περιουσίας. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, στην κατοχή του ενός εντοπίστηκε ένα από τα πέντε οχήματα, αξίας 55 χιλιάδων ευρώ, το οποίο και κατασχέθηκε.

Ο ένας εκ των δύο υπόπτων, μετά την απόλυση του από την αστυνομική κράτηση, καταγγέλθηκε πως προσέγγισε συγγενικό πρόσωπο των δύο παραπονουμένων, τον οποίο προέτρεψε να μεσολαβήσει με σκοπό οι δύο παραπονούμενοι να αποσύρουν την καταγγελία εναντίον των δύο υπόπτων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, ο δεύτερος ύποπτος, ήταν έντονα πειστικός προς το συγγενικό τους πρόσωπο, από το οποίο ζήτησε να ασκήσει την επιρροή του για συνολική διευθέτηση της υπόθεσης, αναφέροντας του, ότι είχε κίνητρο να μεσολαβήσει, με δεδομένο ότι ο δεύτερος παραπονούμενος είχε εγγονός του.

Το συγγενικό πρόσωπο εξέλαβε την προσέγγιση του υπόπτου ως έμμεσες ή και υπονοούμενες απειλές προς τους δύο παραπονούμενους, με σκοπό να αποσύρουν την καταγγελία τους.

Ο δεύτερος ύποπτος, όταν ρωτήθηκε από το συγγενικό πρόσωπο, υπό ποιο ρόλο μεσολαβούσε για επίλυση της διαφοράς, απάντησε χαρακτηριστικά ότι μαζί με τον πρώτο ύποπτο αποτελούν ένα.

Μετά την απόπειρα φόνου
Στις 7 Ιανουάριου, μέρες μετά την απόπειρα φόνου, όπως ανέφερε ο ανακριτής, ο δεύτερος ύποπτος συνοδευόμενος από άλλο άγνωστο πρόσωπο, επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας στην Αγία Νάπα και ζήτησε από τον φρουρό της εισόδου να συναντήσει τον δεύτερο παραπονούμενο, δηλαδή τον Διευθυντή, για να μιλήσουν. Ζήτησε επίσης να μάθει πληροφορίες σε σχέση με τις κινήσεις του, δηλαδή εάν πηγαίνει δουλειά και κάθε πόσο. Όταν δεν έλαβε τις απαντήσεις που ήθελε, έδωσε στον φρουρό το τηλέφωνο του, από τον οποίο ζήτησε να το διαβιβάσει στον Διευθυντή, με σκοπό να επικοινωνήσει μαζί του.

Στο μεταξύ, στην πορεία της διερεύνησης της απόπειρας φόνου, από την εξέταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης του συγκροτήματος διαμερισμάτων, που βρίσκεται 250 περίπου μέτρα από την σκηνή της έκρηξης, διαπιστώθηκε πως άγνωστος άντρας που συνόδευε τον δεύτερο ύποπτο, απομακρύνεται πεζός από την περιοχή, ενώ στη συνέχεια από την ίδια περιοχή απομακρύνεται όχημα ενοικιάσεως.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε πως το όχημα ενοικιάστηκε από αλλοδαπό και πρόκειται για τον 35χρονου που συνελήφθη πρώτος για την υπόθεση και τελεί υπό κράτηση. Όπως διαπιστώθηκε, ο 35χρονος εργοδοτείται από συγγενικό πρόσωπο του δεύτερου υπόπτου, με τον οποίο διατηρεί στενές σχέσεις.

«Όχι» Δικαστηρίου
Όπως ανέφερε η Αστυνομία, εναντίον των δύο 52χρονων προέκυψε μαρτυρία και εξού και συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, με τον ανακριτή να ζητά την κράτηση τους για τρεις ημέρες, για διευκόλυνση των ερευνών.  

Οι δικηγόροι των υπόπτων, Γιάννης Πολυχρόνης και Νικόλας Θωμά, έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας, με το Δικαστήριο να συμφωνεί με την υπεράσπιση, καθώς ενώ υπήρχαν καταγγελίες εναντίον των υπόπτων και η απόπειρα διαπράχθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2020, οι ύποπτοι συνελήφθησαν στις 11 και 12 Ιανουαρίου.

Επίσης, μεταξύ άλλων, η Αστυνομία έλαβε υπόψη τη θέση της Αστυνομίας ότι άλλο πρόσωπο πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και ως εκ τούτου, αφού κρίθηκε πως δεν ήταν αναγκαία η κράτηση των υπόπτων, απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας και οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μάλιστα, το Δικαστήριο υπέδειξε πως η Αστυνομία θα πρέπει να ενεργεί με σύνεση και ταχύτητα και το Δικαστήριο είναι αρωγός, με υποχρέωση να διασφαλίζει ότι ενεργεί με αυτή τη ταχύτητα και σύνεση. Στην παρούσα, όπως είπε, δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο.

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας