Τετάρτη 14 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έρευνες για τα επεισόδια στο Πουρνάρα-«Λειτουργεί σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης»

  12/01/2021 14:41
Έρευνες για τα επεισόδια στο Πουρνάρα-«Λειτουργεί σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης»

Έρευνες για τα επεισόδια στο Πουρνάρα-«Λειτουργεί σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης»

  12/01/2021 14:41
Καταδικάζει τα επεισόδια, που έλαβαν χώρο στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά, το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ανέφερε πως σε συνεννόηση με την Αστυνομία, διερευνά τις συνθήκες πρόκλησής τους.
 
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως παρά τις προκλήσεις που προκύπτουν τόσο από την πανδημία όσο και από τις συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές, το Υπουργείο Εσωτερικών και οι υπηρεσίες του καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες διαχείρισης των συνεχιζόμενων παράτυπων αφίξεων μεταναστών κυρίως από την γραμμή κατάπαυσης του πυρός, που προέρχονται από την Τουρκία.
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών προσθέτει πως είναι γεγονός ότι σήμερα το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά λειτουργεί σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Φιλοξενεί πέραν των 1500 ατόμων είτε σε καραντίνες είτε στο κυρίως Κέντρο. Αυτοί οι αριθμοί σε συνάρτηση με την απαγόρευση εξόδου που το διάταγμα λοιμοκάθαρσης επιβάλλει, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα.
 
«Με κανένα όμως τρόπο δεν δικαιολογούν τα επεισόδια που ξέσπασαν ψες μεταξύ Σύρων και Αφρικανών, από τα οποία προκλήθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μεταναστών, αλλά και μεγάλες ζημιές στο Κέντρο».
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεννόηση με την Αστυνομία, και με αξιοποίηση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του Κέντρου, διερευνά τις συνθήκες πρόκλησης των επεισοδίων.
 
 
Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 11:00 το βράδυ, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πάνω από 600 μετανάστες, πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αρχίσουν να ρίχνουν πέτρες, να προκαλούν ζημιές με σίδερα που κρατούσαν, ενώ κατάφεραν να παραβιάσουν περίφραξη του Κέντρου. 

 
Στο σημείο βρίσκονταν μέλη της Αστυνομίας, που προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να καλέσουν ενισχύσεις και στο μέρος έσπευσαν πάνοπλα μέλη της Δύναμης. 

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν τριάντα πέντε άτομα, εκ των οποίων οι 24 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και έλαβαν εξιτήριο.
 
Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές στο χώρο του Κέντρου Φιλοξενίας, σε όχημα της Αστυνομίας, καθώς επίσης και σε οχήματα άλλων υπηρεσιών, που βρίσκονταν στο χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας