Έπιασε τιμόνι «φτιαγμένος» και μεθυσμένος-Ήταν ακυρωμένη η εγγραφή του αυτοκινήτου

Συνολικά επτά υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, προέκυψαν μετά από ελέγχους που έγιναν από την Αστυνομία, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα 6/1/2021, οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο πλαίσιο των τροχονομικών έλεγχων, που διενεργεί σε καθημερινή βάση η Αστυνομία, επτά οδηγοί οχημάτων εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό ναρκοτέστ.

Σε μία περίπτωση, οδηγός ηλικίας 32 ετών, επιπρόσθετα από το θετικό ναρκοτέστ, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο με ακυρωμένη εγγραφή και υπό την επήρεια αλκοόλης, αφού σε αλκοτέστ η ένδειξη ήταν 45μg αντί 22μg που είναι το ανώτατο από το Νόμο όριο.

Σε άλλη περίπτωση, 22χρονος ο οποίος εντοπίστηκε θετικός σε ναρκοτέστ, είχε επίσης στην κατοχή του μικρή ποσότητα κάνναβης. 

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, ουσίες όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης.

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση του προβλήματος με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και διαρκή ενημέρωση του κοινού, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη