Ξεκαθαρίζει η Αστυνομία για τον parody λογαριασμό-Προηγήθηκε παράπονο από Γιολίτη

Η Αστυνομία ακολούθησε τη συνήθη διαδικασία σε σχέση με το παράπονο που υπέβαλε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, σημειώνοντας παράλληλα ότι κάθε χρόνο διερευνώνται περίπου 50 υποθέσεις παρόμοιας φύσης.

Ο κ. Ανδρέου, ερωτηθείς σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, ανέφερε ότι «υπήρξε παράπονο από την Υπουργό Δικαιοσύνης για τις σχετικές αναρτήσεις σε συγκεκριμένο λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης αφού η κ. Γιολίτη θεώρησε πως οι συγκεκριμένες αναρτήσεις, που αναφέρονταν σε στενά συγγενικά της πρόσωπα, μεταξύ άλλων, παραβίαζαν προσωπικά της δεδομένα».

Η Αστυνομία, είπε, «ακολουθώντας τη συνήθη νενομισμένη διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις, αποτάθηκε ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου από το οποίο εξασφάλισε δικαστικό ένταλμα έρευνας οικίας για υπό διερεύνηση αδικήματα που αφορούν πλαστογραφία ηλεκτρονικών δεδομένων και αδικήματα που αφορούν παραβίαση προσωπικών δεδομένων».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας συνέχισε λέγοντας ότι «από την έρευνα η οποία έγινε στις 27 Δεκεμβρίου, 2020 εντοπίστηκε και παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων». Πρόσθεσε ότι «αφού ολοκληρώθηκαν οι δικανικές εξετάσεις από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία διερευνά την υπόθεση, τα τεκμήρια επιστράφηκαν την επόμενη ημέρα στον νόμιμο κάτοχο τους».

Η Αστυνομία, σημείωσε ο κ. Ανδρέου, «διερευνά κάθε χρόνο περίπου 50 υποθέσεις που αφορούν παρόμοιας φύσης διαδικτυακά αδικήματα από παράπονα τα οποία υποβάλλουν πολίτες και ενεργεί σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Το Ισραήλ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για την επίθεσή του στο Ιράν και δεν την έγκρινε
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος